Teatrul de Vară din Ştrand va avea acoperiş retractabil

de | 17.01.2024 12:00 | Din ediția tipărită, Administrație, Pitești

▼ S-a lansat licitaţia pentru o investiţie de 1 milion de euro a Filarmonicii Piteşti!  

La începutul săptămânii trecute, Filarmonica Piteşti a lansat licitaţia pentru reabilitarea şi modernizarea teatrului de vară din parcul Ştrand. Beneficiind de un buget de 5,17 milioane lei (TVA inclus), din care 2,25 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării şi restul de la bugetul local, investiţia are ca scop crearea unui spaţiu modern, funcţional, care să permită organizarea unui spectru larg de evenimente culturale, respectiv concerte, spectacole de teatru, proiecţii de film, expoziţii etc.

Clădirea Teatrului de Vară are aproape un secol

Proiectul prevede restaurarea şi modernizarea clădirii teatrului de vară, precum şi îmbunătăţirea infrastructurii şi a echipamentelor tehnice. Clădirea teatrului a fost construită în urmă cu 90 de ani şi prezintă numeroase degradări, chiar dacă de-a lungul timpului a mai trecut prin diverse procese de reparaţii. Prin această investiţie, se doreşte nu numai reabilitarea teatrului, ci şi realizarea unui acoperiş retractabil, pe structură metalică, astfel încât spectacolele programate pe această scenă să nu mai fie anulate atunci când vremea nu permite desfășurarea lor.

Lucrările propuse constau, de asemenea, în refacerea finisajelor interioare şi exterioare, montarea de pardoseli şi faianţă la grupurile sanitare, refacerea tavanului, montarea de panouri fonoizolante, schimbarea învelitoarei de pe acoperiş, montarea de ferestre şi uşi noi, montarea unui nou panou decorativ decupat, refacerea scărilor exterioare, refacerea instalaţiilor electrice, înlocuire dale beton, montare borduri, înlocuire bănci.

teatru vara strand2

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, în valoare de 4.116.723.57 lei (fără TVA) va fi adjudecat de firma sau asocierea de firme care vine cu cea mai bună propunere din punct de vedere al raportului calitate-preţ, în evaluarea ofertelor preţul reprezentând 40%, în vreme ce experienţa experţilor cheie şi garanţia extinsă a lucrărilor au fiecare o pondere de 30% din punctaj. 29 ianuarie este ultima zi în care se pot depune ofertele, iar după atribuirea contractului câştigătoarea va avea la dispoziţie 12 luni pentru a duce proiectul la bun sfârşit.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Iată cum arată! Palatul Administrativ al Județului Argeș, modernizat după 50 de ani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești | Ministerul Dezvoltării | Ştrand

Ultimele articole