FBI se teme pentru securitatea cibernetică. China are de 50 de ori mai mulți hackeri

de | 01.05.2023 15:57 | Știri, Lifestyle, Național

Directorul FBI Christopher Wray susține că programul de hacking derulat de China este atât de amplu, încâ, toţi hackerii marilor ţări aduşi la un loc sunt mai puţini decât cei angajaţi de China. Aceste declarații au fost făcute în cadrul unei audieri din Congresul Statelor Unite, în care Wray a cerut mai mulţi bani de la Congres, justificându-și solicitarea prin ameninţarea pe care China o reprezintă în domeniul securităţii cibernetice, scrie News.ro, potrivit digi24.ro.

În cadrul audierii din Congres, Christopher Wray a susţinut că agenţia pe care o conduce este vast depăşită numeric, China având de 50 de ori mai mulţi hackeri. Rusia, Iran şi Coreea de Nord sunt şi ele ameninţări la adresa securităţii cibernetice a SUA, însă niciuna nu se compară cu China. De altfel, FBI solicită o mărire a bugetul cu aproximativ 63 de milioane de dolari şi angajarea a încă 192 de persoane în cadrul unităţii de securitate cibernetică.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemene, pe anchetaonline.ro:

Gală de box la Mioveni! Românul Flavius Biea va lupta pentru titlul mondial!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole