Termen limită. Bani pentru conservarea clădirilor istorice

de | 16.11.2023 14:05 | Național, Economic, Importante

Biroul de Diplomație Publică al Ambasadei SUA anunță că acceptă propuneri de proiecte pentru Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) Ediția 2024, potrivit Ministerului Cultutii. Termenul limită de trimitere a notelor de concept este 15 ianuarie 2024 inclusiv.

Prima etapa de înscriere pentru AFCP 2024 constă în crearea și trimiterea unei așa-numite note de concept in format Word (formular obținut la cerere pe adresa de e-mail alexandrescui@state.gov). Toate amănuntele necesare transmiterii notei de concept se regăsesc aici.

Finanțări de până la 500.000 USD per proiect

Acest program, care este extrem de competitiv, sprijină conservarea, an de an, a următoarelor obiective:

  • situri culturale, precum clădiri istorice și situri arheologice;
  • obiecte și colecții culturale ale unui muzeu, sit sau instituții similare, precum obiecte arheologice și etnografice, picturi, sculpturi, manuscrise, ca și alte necesitați de conservare;
  • forme culturale tradiționale de expresie, precum muzica tradițională, meșteșuguri etc. 

Orice instituție/organizație/ONG/entitate culturală din Romania care are un astfel de proiect este încurajată și invitată să participe la selecția pentru acest program, care acordă finanțări cuprinse între 10.000 si 500.000 USD per proiect. ”Vă adresăm rugămintea de a acorda o atenție deosebită înregistrării în SAM și obținerii numărului UEI, care constituie o prima etapa în procesul de participare la selecție și o condiție obligatorie”, se arată în comunicatul publicat de mInisterul Culturii. Instituțiile/ONG-urile care se înscriu în această competiție au obligativitatea de a parcurge cu mare atenție informațiile despre program și de a respecta cu strictețe condițiile și regulile acestuia.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook MIPE.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sunt vizați cei din IT! Ghidul dedicat celor care creează programe pentru calculator a fost publicat de ANAF

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole