anchetaonline.ro

Termen limită. Important pentru elevii și studenții care primesc pensie de urmaș

de | 23.09.2023 13:00 | Importante, Știri

Termenul limită pentru elevii beneficiari ai unei pensii de urmaş. Aceștia trebuie să depună, până la data de 25 septembrie, adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023–2024, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

Casa Națională de Pensii a venit, de la începutul anului școlar, cu unele informații importante pentru elevii și studenții care beneficiază de pensie de urmaș. Astfel, elevii beneficiari ai unei pensii de urmaş, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2023 adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023–2024, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii. În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2023 se reține de la plată.

25 octombrie – pentru studenți

Studenții beneficiari ai unei pensii de urmaş, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația, după caz:

  • să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 septembrie 2023 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor. În cazul nedepunerii declarației, până la data de 25 septembrie 2023, pensia aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii.
  • să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2023 – adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii. În situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2023 a adeverinței în original, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată.

Foto descriptiv. Sursă foto: Wow biz

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Agriculturii vrea să discute cu procesatorii și retailerii. Ce se întâmplă cu prețul alimentelor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: