Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin la Bascov!

de | 16.01.2023 12:55 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

 

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu informează faptul că un număr de 500 de femei au fost testate în județul Argeș prin campania de prevenire a cancerului de col uterin, începând cu luna septembrie și până în decembrie 2022.

Majoritatea au optat pentru testarea HPV. Aceasta este o analiză costisitoare la clinicile private,  dar prin acest program, este gratuită.

Radu Perianu anunță totodată că Unitatea Mobilă de Screening își continuă activitatea în județul Argeș iar în data de 25 ianuarie, de la ora 9:30, va ajunge la Casa de Cultură Bascov.

Condițiile de testare sunt următoarele:

  • pentru testarea HPV, femei cu vârste de la 30 de ani la 64 de ani;
  • pentru testarea Babeș-Papanicolau, tinere de la 24 de ani până la 29 de ani.

Important de menționat că de testările la locația din Bascov pot beneficia femei de oriunde din județul Argeș.De asemena toate informațiile de care aveți nevoie le puteți obține la numărul de telefon 0765755466.

Reamintim că proiectul SCCUT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA și Satispen-Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.

 

 


Citiți, de asemenea pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bascov

Ultimele articole