(VIDEO) Teste gratuite pentru depistarea Hepatitei C în centrul Piteștiului

de | 19.05.2023 10:28 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Anunț de interes pentru toți argeșenii!

teste hepatita c

Zilele acestea, 19, 20 și 21 mai, locuitorii județului nostru se pot testa gratuit pentru depistarea virusului Hepatitei C.

Testările se fac în intervaluk 10:00-14:00 , în centrul Piteștiului.

teste hepatita c

După cum puteți observa din imagini persoanele interesate s-au prezentat în zona centrală a orașului, în Piața Primăriei, acolo unde echipele de testare sunt prezente de azi dimineață. Important de menționat este faptul că rezultatul testului se dă pe loc.

 

Ce trebuie să mai știe argeșenii?

În cazul în care vor exista teste care vor arăta prezența infecției cu virusul hepatitei C, explorările viitoare și tratamentul pentru vindecare vor fi și ele GRATUITE prin sistemul public de sănătate.

teste hepatita c

De precizat că județul nostru este parte a unui proiect important de prevenție, Campania „SALVEAZĂ O VIAȚĂ #SALVEAZĂ-ȚI VIAȚA”, proiect care aparține Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

La conferința de presă de lansare a acestui proiect important au venit cu informații utile chiar inițiatorii. Prof. univ. dr Dan Ionuț Gheonea a declarat următoarele:

Organizația Mondială a Sănătății a transmis că avem ce ne trebuie ca până în 2030 să scăpăm de această boală, cu condiția să intervenim activ. Problema acestui virus este că pacientul nu știe că este infectat, de aceea trebuie să testăm populația generală. Din 2015 avem o terapie nouă care a evoluat și astăzi putem vindeca 99% dintre pacienți. Campania este adresată testării și încurajează donarea de sânge. Spitalele au mare nevoie de sânge”, a declarat prof. univ. dr Dan Ionuț Gheonea, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

Prefectul Radu Perianu îi roagă pe argeșeni să se testeze, să profite de acest proiect extrem de benefic.

Îi rog pe argeșeni să vină să se testeze! Îmi doresc să profităm cât mai mulți de acest proiect pe care îl consider extraordinar de binevenit. Echipele de testare vor fi în zona centrală a orașului, în Piața Primăriei, Platoul Filarmonicii” a precizat prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

teste hepatita c

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea a transmis un mesj în care precizează faptul că în aceste zile, piteștenii au ocazia să doneze sânge și să beneficieze de testare rapidă cu privire la infecția cu virusul hepatitei C.

Salut inițiativa universităților de medicină și farmacie, UMF Craiova și UMF „Carol Davila” București, pentru campania „Salvează o viață! Salvează-ți viața!”.
Timp de 3 zile, și piteștenii au ocazia să doneze sânge și să beneficieze de testare rapidă cu privire la infecția cu virusul hepatitei C!
Acțiunea se desfășoară pe platoul din apropierea Filarmonicii, de astăzi până duminică, între orele 10:00 și 14:00!”, a transmis primarul Cristian Gentea. 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: