„The Guardian” – Reportaj despre zimbrii aduși în România!

de | 29.06.2022 10:56 | Știri, Național

Datorită unui proiect finanțat cu fonduri europene, dar și mai multor parteneri finanțatori, Fundația Conservation Carpathia repopulează, de aproape trei ani, pădurea din Munții Făgăraș, cu zimbrii.

Prin finanțarea Comisiei Europene, în cadrul proiectului numit LIFE Carpathia, în 2019 au fost aduși primii zimbri în Munții Făgăraș. Aceștia erau dispăruți de aproximativ 200 de ani din pădurile României, astfel, s-a început repopularea lor. Zimbrii au fost aduși din rezervații speciale, din Germania și Poloni.

Fotoreporterul, Alexander Turner, a pregătit un reportaj pentru ziarul britanic ”The Guardian”, despre acest eveniment, titlul fiind „Întoarcerea marii bestii: în căutarea zimbrilor sălbatici ai României”.

Alături de rangeri de la Fundaţia Conservation Carpathia, Alexander Turner a pregătit spectaculosul material.

În acest moment, România este populată de peste 150 de zimbri.

Fundaţia Conservation Carpathia a eliberat 37 de zimbri în două zone din mai 2020. Cinci pui s-au născut în sălbăticie, iar trei dintre aceştia au supravieţuit”, scrie fotoreporterul de la ”The Guardian”.

De asemenea, biologul Fundației Conservation Carpathia, Adrian Aldea a povestit a explicat de ce zimbrii sunt foarte utili pentru biodiversitate. ”Datorită zimbrilor, pădurile capătă o structură naturală mai bine, structură de care beneficiază şi alte specii. Reintroducerea zimbrilor nu este doar un caz de conservare modernă a biodiversităţii, ci şi un exemplu excelent legat de cum conservarea naturii poate ajuta comunităţile locale să se dezvolte prin dezoltarea de programe de ecoturism”

De asemenea, proiectul Fundaţiei Conservation Carpathia din Munţii Făgăraş nu este singurul proiect pentru reintroducere a zimbrilor în Carpaţi. Alături de el mai sunt încă două, WWF şi Rewilding Europe în sud-vest şi de către Romsilva în nord-est.

Aproape jumătate din Munţii Carpaţi sunt în România. Fragmentarea habitatului este relativ scăzută, fapt ce permite zimbrilor să găsească locuri unde să se hrănească, să se odihnească şi să migreze pe distanţe lungi”, mai spun cei de la ”The Guardian”. 

Sursa Foto Playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un motostivuitor s-a răsturnat peste șoferul acestuia, victima este un tânăr de 28 de ani!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Germania | Romsilva

Ultimele articole