anchetaonline.ro

Tichete de 150 lei pe lună pentru copiii legitimaţi la cluburile sportive

de | 05.11.2022 17:30 | Știri, Cultură

Copiii şi juniorii care activează în cadrul unui club sportiv şi care participă la competiții oficiale naționale și internaționale vor primi, începând de anul viitor, 150 de lei lunar. Măsura a fost aprobată săptămâna trecută de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, proiectul de act normativ prin care se va acorda acest stimulent financiar urmând să fie transmis preşedintelui României, pentru promulgare.

Pentru ce vor putea fi folosite tichetele

Stimulentele vor fi acordate sub forma unor bonuri de valoare, denumite tichete de sportiv, și vor putea fi utilizate numai pe teritoriul României, pentru achiziția de articole și echipamente sportive specifice disciplinei practicate, pentru transportul sportivilor între localități, pentru achiziția de suplimente nutritive sau pentru recuperare medicală.

Tichetele de sportiv vor avea o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii și vor fi distribuite sportivilor începând de anul viitor. După intrarea în vigoare a actului normativ, în maximum 30 de zile executivul va trebui să stabilească prin hotărâre de guvern regulile pentru emiterea și acordarea tichetelor de sportiv.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Peste 7600 de elevi din Piteşti primesc burse

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Camera Deputaților