Dacă ați rămas cu multe ouă înroșite este bine să aflați cât timp sunt sigure acestea pentru consum și cum trebuie păstrate.
Înainte de Paște, directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Cîrîc, a precizat, la Antena 3 CNN, cât timp rezistă ouăle fierte de la Paşte, fără să fie periculoase pentru sănătate.
Ouăle vopsite ținute la frigider
Ouăle fierte, vopsite şi păstrate în frigider pot fi consumate în siguranţă timp de până la două săptămâni. De altfel, directorul Alexandru Cîrîc a subliniat importanţa păstrării ouălor la frigider pentru a prelungi termenul lor de valabilitate şi pentru a evita riscurile asociate cu depozitarea la temperaturi ridicate.
Ouăle vopsite ținute la temperatura camerei
Dacă ouăle preparate termic și vopsite sunt păstrate la temperatura camerei, termenul de valabilitate se reduce semnificativ, la cel mult o săptămână.
Ouăle cumpărate gata vopsite
Ouăle fierte şi gata vopsite, achiziţionate din supermarketuri, sunt de obicei ţinute în frigidere. Dacă sunt păstrate în frigider, pot rezista mai mult timp în siguranţă.
Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Nicolae Velcea
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Salvamont România: 17 persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore