Centura de Vest a Piteștiului – amendamentul Forța Dreptei respins de PSD și PNL

de | 23.12.2022 10:48 | Județean, Politic, Știri

Deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu, unul dintre membrii fondatori ai partidului, alături de Ludovic Orban, s-a arătat foarte mâhnit de faptul că marile proiecte pe infrastructură, prinse în amendamentele Forța Dreptei la proiectul de buget pentru 2023 nu au primit aprobarea colegilor din Parlament, nici măcar a celor din județ, deși erau și obiective ce vizau Argeșul.

”La cel mai important proiect de lege din Parlament, legea bugetului, Forța Dreptei a venit cu peste 40 de amendamente și toate au fost respinse! Eu am depus 8 amendamente susținute de colegii noștri, pe infrastructură, dintre care 3 erau de mare interes pentru Argeș.

Este vorba de finanțarea pentru Centura de Vest a Piteștiului, de DN 73 C, Câmpulung – Curtea de Argeș și drumul expres Tigveni – Curtea de Argeș.  Aceste proiecte de infrastructură erau și sunt necesare pentru județul nostru, dar colegii din PNL și PSD, chiar doi lideri ai partidelor acestora, Alina Gorghiu și Simona Bucura Oprescu au lipsit de la vot. Foarte puțini parlamentari din Argeș le-au votat.

Este necesar să începem proiectul Tigveni – Râmnicu Vâlcea, drum expres, pentru că acum s-a deviat Valea Oltului prin Tigveni – Râmnicu Vâlcea și este efectiv un dezastru, un pericol de circulație, pentru că TIR-urile merg pe niște drumuri inadecvate pentru asemenea trafic. Toate aceste amendamente au fost respinse!”, a declarat deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu, prezent în conferința de final de an a organizației județene, alături de liderul Ludovic Orban și președintele organizației județene, Emanuel Soare. 

Ținta Forța Dreptei Argeș pentru 2023 – filiale în toate localitățile

Forța Dreptei Argeș este un partid nou lansat oficial la nivel județean acum jumătate de an, în iunie, și este încă în perioada de construcție a filialelor locale, după cum a declarat președintele organizației județene, Emanuel Soare., proces care va fi definitivat pe parcursul anului 2023. Domnia sa a precizat că Forța Dreptei va veni cu un plan de dezvoltare a județului Argeș care va cuprinde soluții reale și raționale,

Am reușit să convingem și să aducem alături de Forța Dreptei oameni noi. 90% din colegii mei nu au mai făcut politică și totuși au ales să vină alături de partidul nostru. Împreună am început procesul de organizare a filialelor, am lansat în jur de 6 filiale independente și suntem în curs de constituire a altora. Avem un plan destul de serios în acest sens, astfel, urmând să lansăm progresiv organizații în celelalte orașe, iar în prima jumătate a anului vom constitui filiale în primele 27 de localități ca număr de locuitori și, până la finele lui 2023, vom avem o structură la nivelul întregului județ.

În felul acesta o să avem echipa și apartul necesare pentru a elabora, așa cum ne-am propus, planul de dezvoltare a județului Argeș cu care Forța Dreptei va veni în fața argeșenilor anul viitor. Este clar că, chiar dacă la putere este o coaliție care are forța absolută, iar Argeșul este de 30 de ani condus de același partid, județul Argeș nu merge în direcția bună și este clar că argeșenii au nevoie de un plan, iar acesta va fi serios și rațional. Noi vom avea o echipă care să vină cu soluții corecte pentru toate dificultățile cu care ne confruntăm.

Le transmit argeșenilor să aibă încredere în noi! După cum am arătat, suntem oameni serioși care au renunțat la toate privilegiile politice pentru a respecta anumite principii și valori în care credem. Se naște o nouă generație de politicieni care are și doință și capacitatea de a schimba lucrurile, iar schimbare pe care ne-o dorim în România nu se poate face cu actuala clasă politică, cu actuala coaliție, ci doar cu oameni noi, care nu au mai făcut politică.”, a declarat președintețe Forța Dreptei, Emanuel Soare.

Ludovic Orban: Cu Bode ministru de interne, România nu va avea nicio șansă să intre în Schengen

Prezent la Pitești, alături de liderii locali ai Forța Dreptei, președintele partidului, Ludovic Orban a atins subiectul Schengen și a indicat și principalul vinovat, Lucian Bode, care se bucură totuși de protecția membrilor coaliției de guverare.

Ne-am confruntat cu o situație cu care nu ne-am mai întâlnit! Coalița majoritară a refuzat să dezbată moțiunea depusă de parlamentarii Forța Dreptei și USR împotriva principalului vinovat pentru eșecul aderării României la Schengen, respectiv ministrul de interne, Lucian Bode, care a reprezentat România la consiliul JAI, și care, practic, este omul care a avut cea mai mare responsabilitate, evident alături de președintele României, în ceea ce privește integrarea în Schengen. Forța Dreptei și USR au realizat acest demers care face parte din apanajul de instrumente pentru a controla activitatea Guvernului, conform obligațiilor constituționale ale Parlamentului.

Am îndeplinit procedurile și, ce să vezi, coaliția parlamentară a pitit în sertare această moțiune. Au făcut scut în jurul lui Bode, ca și acum o lună și ceva, când am depus o altă moțiune, în care am spus că menținerea lui Bode în funcția de ministru interne reprezintă principala vulnerabilitate în procesul de aderare la spațiul Schengen, ceea ce s-a și adeverit.

Vom continua să acționăm cu toate instrumentele democratice pe care le avem la dispoziție pentru a sancționa toate derapajele actualei coaliții.”, a fost mesajul transmis de către președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban. 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole