Tineri de 20 de ani, la raliu pe străzile Piteștiului – 117 km/h pe Calea Craiovei!

de | 25.07.2022 17:29 | Știri, Eveniment, Pitești

În decursul acestui weekend, cadrele oficial de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Astfel, aceștia au aplicat 147 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 19 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Conducea cu viteză excesivă

Astfel, în urma celor constatate, polițiștii au depistat, în cursul zilei de ieri, 24 iulie, un tânăr de 20 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Calea Craiovei din Pitești. Acesta a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h (cu 67 km/h peste limita admisă de pe sectorul de drum în cauză).

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut, pentru aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de circulație pentru 90 de zile.

Conducea sub influența băuturilor alcoolice

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 53 de ani, din Băiculești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, din verificările efectuate de cadrele oficiale, s-a stabilit și că acesta avea dreptul de a conduce suspendat.  În cauză a fost întocmit dosar penal.

De asemenea, tot în cursul zilei de duminică, polițiștii au depistat un bărbat de 51 de ani, din orașul Pucioasa, județul Dâmbovița, care conducea un autoturism pe DJ 678A, pe raza localității Ciofrângeni, în timp ce se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că a consumat alcool, urmând să fie transportat la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge

Conducea fără drept

În cursul serii de ieri, în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat un tânăr de 22 de ani, din Teiu, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere. De asemenea, în autoturismul în cauză se afla și proprietarul autovehiculului, bărbat de 43 de ani, din Topoloveni, despre care s-a stabilit că i-a încredințat tânărului Autovehiculul spre a fi condus pe drumurile publice, cunoscând că nu deține permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal atât în ceea ce privește fapta săvârșită de tânărul de 22 de ani, cât și în ceea ce privește pe bărbatul care i-a încredințat celui în cauză autovehiculul.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și la cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.”precizează IPJ Argeș.

 

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Piteștean urmărit internațional, găsit sâmbătă într-o mașină din Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Leordeni