Titularizare 2023. Peste 6.800 de posturi titularizabile

de | 11.07.2023 18:42 | Știri, Administrație, Lifestyle, Național

Mâine, 12 iulie, se va desfășura proba scrisă din cadrul Concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante sau rezervate în învățământul preuniversitar. La nivel national s-au înscris peste 32.900 de candidați, pentru susținerea probei scrise la 112 discipline.

Potrivit informării transmise de Ministerul Educației, proba începe la ora 9.00, are o durată de 4 ore și se va desfășura în 105 centre de concurs din toată țara. La nivelul Argeșului sunt două centre, iar cei care s-au înscris pot verifica aici la ce centru vor susține examenul.

1.342 de posturi disponibile în mediul rural

S-au înscris peste 32.900 de candidați, pentru susținerea probei scrise la 112 discipline. La nivel naţional sunt disponibile 6.837 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată: 5.945 în mediul urban şi 1.342 în mediul rural.

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări:

  • Educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.154);
  • Învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (962);
  • Profesori în centre și cabinete de asistență psihopedagogică (953);
  • Educator puericultor (695).

Potrivit Ministerului Educației, cei mai mulți candidați s-au înscris la disciplinele corespunzătoare ocupării posturilor de educatoare/profesor pentru învățământul preșcolar cu predare în limba română (peste 7.100 de candidați), respectiv posturilor de învățători/profesor pentru învățământul primar cu predare în limba română (peste 4.400 de candidați). De asemenea, un număr substanțial de candidați se înregistrează la disciplinele educație fizică și sport (peste 2.800 de candidați), limba și literatura română (peste 1.900 de candidați) și limba engleză (peste 1.500 de candidați).

Lucrările scrise vor fi evaluate în 12 centre

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naţionale şi baremele de evaluare vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte2023.edu.ro, mai arată cei de la Ministerul Educației. Lucrările scrise vor fi evaluate în 12 centre de evaluare, constituite pe discipline, la nivel naţional, iar rezultatele inițiale la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe http://titularizare.edu.ro. Eventualele contestații se vor depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se vor afișa în data de 26 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat.

”Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă”, potrivit sursei citate.

Telverde titularizare

Potrivit celor de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Argeș sesizarea în timp real a faptelor cu posibil risc de vulnerabilitate la corupție la Concursul national pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar în data de 12 iulie 2023 se poate face prin: 0800.801.100 – național și 0800.816.248 – județean.

Foto descriptiv. Sursă foto: playtech.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Miercuri. Întreruperi de curent în Argeș! Află care sunt localitățile afectate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole