Toaletarea arborilor de pe domeniul public se face cu aviz emis de primărie

de | 27.11.2023 12:41 | Mioveni, Administrație

Administrația locală din Mioveni vine cu câteva precizări importante cu privire la activitățile de tăiere sau toaletare arbori de pe domeniul public. Astfel, pentru toaletarea sau tăierea copacilor este necesar un aviz emis de primărie.

Pentru toaletarea sau tăierea copacilor este necesar un aviz emis de primărie, iar întreaga operațiune trebuie să se desfășoare conform legislației în vigoare pentru a nu produce vătămarea arborilor, altfel cel care face tăierile riscă amenzi serioase, conform Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

Trebuie depusă o solicitare la Registratura primăriei Mioveni

Pentru obținerea avizului de specialitate cetățenie trebuie să depună o solicitare la Registratura primăriei Mioveni, în care să menționeze executarea operației pe care o consideră oportună și motivele pentru care doresc acest lucru. Primăria va institui o comisie care va verifica solicitarea cetățeanului, iar în urma constatărilor se va elibera sau nu avizul de toaletare/defrișare. Dacă avizul este favorabil, reprezentanții societății Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni vor fi solicitați să efectueze operațiunile solicitate. Măsura doborârii/toaletării se ia numai după constatarea problemei: prezintă pericol de prăbușire, cu producere de daune; este uscat; este în declin biologic; este scorburos; afectează contrucțiile adiacente (imobile, garduri, etc), este amplasat pe un loc unde se vor realiza viitoare contrucții aprobate; sunt necesare unele lucrări de interes public.

Sursă foto: Facebook Primăria Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La Mioveni. De Ziua Națională a României, festivități religioase și militare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Mioveni

Ultimele articole