Peste 10 tone de tutun confiscate de inspectorii ANAF-Antifraudă

de | 12.05.2022 16:18 | Știri, Eveniment, Național

  • Captură record de 10,260 kg de tutun brut

 

Lucian Ovidiu Heiuș, președintele ANAF a anunțat faptul că inspectorii agenției au făcut o captură record de 10,260 kg de tutun brut, importat  scriptic din Indonezia, de către o firmă de la Iași. A fost vorba despre 57 de cutii.

 

Atenția sporită a inspectorilor antifraudă în zona de trafic ilegal de tutun a dat roade. Este vital să combatem cu determinare evaziunea fiscală și traficul ilegal de bunuri și chiar să ne întețim eforturile în această direcție. Cetățenii trebuie să știe că ANAF este un partener de nădejde pentru contribuabilii onești, dar și că nu va precupeți niciun efort în identificarea și corectarea celor care încearcă să ocolească căile legale.

Consider că plata taxelor și impozitelor care se impun activităților comerciale este nu doar un act de responsabilitate fiscală, ci și socială, deoarece colectarea furnizează resurse pentru funcționarea statului, care îi are ca beneficiari finali pe cetățeni.” – a declarat președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală

 

Inspectorii antifraudă fiscală au identificat firma în urma verificărilor și au monitorizat transportul de tutun pe teritoriul țării noastre.

 

de anaf

Foto descriptiv

 

Din moment ce documentele legale necesare efectuării unui pretins export sau a unei livrări intracomunitare lipseau, oamenii legii au dispus plata a 4,92 milioane lei, suma acesta reprezentând acciza aferentă întregii cantități.

Totodată pentru recuperarea sumelor datorate la stat, inspectorii ANAF-Antifraudă au pus sechestru și poprire asiguratorie asupra conturilor bancare dar și  a bunurilor firmei incriminate.

 

Prin monitorizarea constantă a transporturilor cu risc fiscal ridicat și confiscarea celor 10,26 tone de tutun, inspectorii ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală a prevenit prejudicierea bugetului de stat cu cca 9,83 milioane lei, reprezentând acciză și TVA, care ar fi fost cauzată dacă tutunul, transformat în țigarete, ar fi fost vândut în România pe piața neagră.

Cu vigilență sporită în zonele în care se înregistrează trafic ilegal de tutun, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală analizează și monitorizează permanent importurile și transporturile de produse din această categorie. În acest sens, de la începutul anului au fost confiscate peste 50 tone tutun brut fără acte necesare transportului, procesării sau comercializării. Și în aceste situații s-au emis decizii de impunere pentru suma totală de 22,85 milioane lei, reprezentând accizele aferente datorate bugetul statului.” menționează reprezentanții ANAF într-un comunicat de presă.

Sursa foto principală: ReporterIS

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF

Ultimele articole