TOPUL ȘCOLILOR DIN PITEȘTI conform rezultatelor la evaluarea naţională 2022

de | 15.07.2022 07:00 | Pitești, Cultură, Importante

Medii mai mari în cele mai multe şcoli

În primăvară, după simulare, ministrul Educației promitea elevilor de clasa a VIII-a că anul acesta vor avea parte de subiecte mai ușoare la evaluarea națională, pentru a compensa lacunele lăsate de școala online în educația acestora. Și s-a ținut de cuvânt, dovadă notele obținute și rata de promovabilitate, vizibil superioare celor din anii anteriori. Emoțiilor examenului le-au luat acum cele ale repartizării computerizate, săptămâna viitoare absolvenții de gimnaziu urmând să afle la ce licee au intrat.

În Argeș, din 4871 de elevi înscriși, au participat la evaluarea națională 4711. După contestații, 84% dintre elevii care au susținut examenul au promovat cu medii peste 5, față de doar 78,4% anul trecut. Și numărul mediilor de 10 a fost mult mai mare, 17 elevi obținând anul acesta nota maximă, față de doar 6 în 2021. De altfel, la această sesiune de examen, Argeșul s-a situat pe primul loc în topul județelor cu cele mai multe medii de 10, alături de Cluj și, după contestații, Iași, ceea ce demonstrează că județul nostru are un învățământ gimnazial de calitate.

La polul opus, cea mai mică medie a fost media 1,00, cu care a fost notat la ambele materii un candidat de la Școala Gimnazială „Regina Maria” din Curtea de Argeș.

10% dintre candidații la acest examen au fost nemulțumiți de media la limba română și, se pare, pe bună dreptate, pentru că, după soluționarea contestațiilor acestora, majoritatea au fost admise, iar elevii respectivi au primit note mai mari decât cele inițiale.

 

„Zinca” și școlile private – cele mai bune rezultate

Ca în fiecare an, cele mai mari note au fost obținute de către elevii Colegiului Național „Zinca Golescu” și era și normal să se întâmple acest lucru, având în vedere că aici clasele de gimnaziu se formează în urma unui examen riguros, care adună o parte dintre cei mai buni elevi ai școlilor din oraș. Anul acesta, media generală la „Zinca” a fost 9,55, 32 din cei 33 de absolvenți ai clasei a VIII-a de la prestigiosul colegiu reușind note peste 9.

Școlile private din Pitești au obținut, de asemenea, rezultate foarte bune. Astfel, cei 3 elevi care fac parte din prima generație de absolvenți de gimnaziu ai Școlii „Lexford Castel” au luat toți peste 9, media la nivelul unității de învățământ înființate și patronate de către omul de afaceri Cătălin Gherzan fiind 9,20. Școala Gimnazială de Excelență „Sf. Muceniță Filoteea” confirmă și anul acesta, clasându-se în topul celor mai bune rezultate la Evaluarea Națională, toți cei 20 de elevi care au terminat aici anul acesta clasa a VIII-a promovând cu note peste 7,80, media per ansamblu fiind 8,89.

 

Școala 3 – încă o promoție pe locul I

Topul scolilor Pitesti 2022__BUUUUUN

În ceea ce privește școlile gimnaziale de stat, liderul detașat rămâne și anul acesta Școala „Ion Pillat”, chiar dacă, contrar trendului general, media de 8,73 pe care a obținut-o este mai mică decât anul trecut, când, cu subiecte mai dificile și după un an bulversant cu multe perioade de școală online, reușea un uluitor 8,83.

Podiumul este completat de două new-entry-uri, școlile cu cel mai mare număr de elevi reușind să obțină poate cele mai bune rezultate din istoria lor. Astfel, cei 178 de elevi de la Școala Gimnazială „Matei Basarab”, din Găvana, care au susținut examenul de evaluare națională în această vară, au ridicat media școlii lor de la 8,05 anul trecut, la 8,50 anul acesta, urcând trei poziții în topul celor mai bune școli.

Cea mai spectaculoasă urcare în clasament figurează în dreptul Școlii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân”, din cartierul Trivale, ajunsă de pe poziția a opta anul trecut, pe locul al treilea, și de la o medie de 7,67 la 8,38. De altfel, la această școală, unde au participat la examen un număr record de absolvenți de clasa a VIII-a (197), s-au obținut și cele mai multe medii de 10, respectiv trei elevi.

La polul opus, cea mai semnificativă cădere în clasament se consemnează în contul foștilor elevi ai Școlii Gimnaziale „Marin Preda”, care de pe locul III anul trecut au ajuns abia pe 10, înregistrând o scădere și în ceea ce privește media la nivel de școală – 8,07 anul acesta, cu 10 sutimi mai puțin decât în 2021.

Cele mai slabe rezultate la evaluarea națională în municipiul Pitești apar în dreptul Școlii Gimnaziale „Tudor Mușatescu”, care revine pe ultimul loc, după doi ani, o cădere destul de vizibilă observându-se și la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”, care ajunge pe penultimul loc anul acesta.

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noua lege a Educației! Ce se va întâmpla cu admiterea la liceu și examenul de bacalaureat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: