Tragedie în Bucegi! Un turist a murit după ce a căzut de pe munte

de | 10.12.2023 20:13 | Național, Eveniment

Un incident grav a avut loc astăzi, în munții Bucegi. Un bărbat de 44 de ani, din București și-a pierdut viața, după ce a căzut mai bine de 100 de metri în gol.

În momentul accidentului, bărbatul se afla pe munte alături de prietena sa, ea fiind cea care solicitat ajutorul.

Un cadru medical și un salvator montan au fost coborâţi cu troliul la victimă, însă, din păcate, aceasta nu a putut fi salvată.

Incident grav petrecut în zona Bucsoiu, din Bucegi. Un turist a căzut, suferind leziuni grave. Un salvator montan și medicul au fost inserati, prin troliere, cu elicopterul 336 solicitat de noi, de la POA Brașov. Din păcate, medicul a constatat decesul victimei. Urmează extragerea din munte cu elicopterul, a victimei, aparținătoarei si a celor doi membrii ai echipajul de urgență.”, este mesajul postat pe Facebook de Salvamont Prahova

Ulterior, salvatorii au anunțat că trupul neînsuflețit al bărbatului a fost scos cu ajutorul unui echipaj aero.

Salvamontiștii trag un semnal de alarmă

Salvamontiștii trag un semnal de alarmă și spun că turiștii care aleg să meargă în zona montană ar trebui să îți ia măsuri de siguranță astfel încât să nu-și pună în pericol viața.

Aceasta este cea de-a noua victimă înregistrată de Salvamont Prahova( șapte în Bucegi, una în Baiului şi una în zona submontană (Brebu).

Mai tragem încă un semnal de alarmă asupra responsabilității turiștilor din zona montană, pentru luarea tuturor măsurilor de siguranță, astfel încât să nu-și pună în pericol viața.

Este e al 9-lea caz mortal înregistrat de către Salvamont Prahova, în acest an. Sperăm că va fi și ultimul…”, este mesajul transmis de Salvamont Prahova.

Sursă foto: Facebook Salvamont Prahova

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție șoferi! Sunt anunțate patru transporturi agabaritice în Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bucegi

Ultimele articole