Tragedie în lumea teatrului! Alexandru Lulescu a murit la 90 de ani!

de | 17.06.2022 15:28 | Știri, Eveniment, Național

Lumea teatrului e în doliu, după ce celebrul actor, Alexandru Lulescu s-a stins în decursul zilei de joi la cei 90 de ani. Cauza decesului a fost un accident vascular cerebral.

Actorul Alexandru Lulescu era internat într-un centru de îngrijire, acesta tocmai își serbase ziua de naștere în data de 1 iunie 2022.

Trupul neînsuflețit al artistului Alexandru Lulescu urmează să fie depus la Teatrul Național din București, urmând înmormântarea care va avea loc la Cimitirul Bellu.

Alexandru Lulescu s-a născut la București și a jucat diferite roluri memorabile pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. Împreună cu Nicu Constantin, cei doi au format o echipă de comediei în acea perioadă.

Prin lista de filme a Actorul Alexandru Lulescu se numără „Vacanță la mare” (1963), „Împușcături pe portativ” (1963), „Premiul întîi” (1979), „Borvizomanii” (1988) și „Muzica e viața mea” (1988).

La data de 7 februarie 2004, actorul a primit din partea președintelui, Ion Iliescu, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”, transmite cancan.ro.

Alexandru Lulescu, a fost de asemenea printre primii artiști de stand-up în România!

În anul 2021, o publicație scria despre actor și modul în care acesta era alintat de către colegi, motivul fiind acela că are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, drept cel mai bătrân umorist român în activitate. Alexandru Lulescu, a fost, de asemenea, printre primii artiști de stand-up în România!

Alexandru Lulescu și-a mărturisit față de soția sa, în anul 2019, pentru libertatea.ro. Cei doi aveau relație trecută de 50 de ani, dar și o fiică, care a absolvit Facultatea de Drept. Fata actorului nu a profesat încă în domeniul juridic.

Între timp, s-a măritat și aștept o nepoțică sau un nepoțel. Vreau să apuc să fiu bunic, am 87 de ani, nu se știe niciodată…”, povestea actorul.

Artistul Alexandru Lulescu a recunoscut, la vremea respectivă, că o mare parte a carierei sale i se datorează soției.

Soția mea este și profesoară, dar și poetă. Are trei volume publicate”, spunea regretatul actor, la la acea vreme.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cauza izbucnirii incendiului de pe Drumul 23!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București