Transfăgărășan – Traversat de Turul României 2022!

de | 20.07.2022 18:47 | Știri, Eveniment, Județean

A fost anunțată ediția cu numărul 55 a Turului României organizată de Federația Română de Ciclism, alături de Ministerul Sportului și Auchan Retail România.

Această competiție, care întrunește peste 130 de bicicliști și străbate aproape 850 de km se va desfășura în perioada 6-11 septembrie 2022. Traseul pornește din Satu-Mare și trece, înainte de a ajunge la București, prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș. Acest tur a primit deja confirmarea de participare din partea a peste 20 de echipe profesioniste din 13 țări (față de anul trecut când au participat doar 13) și este împărțită în 5 etape care vor avea loc în 6 zile, scrie oradesibiu.ro.

Turul României 2022: aproape 850 km, peste 130 de cicliști, 6 zile, 5 etape

Pentru că traseul Micii Bucle are rolul de a valoriza cele mai importante zone turistice din România, în acest an, și cel mai spectaculos drum din țară – Transfăgărășau, este pe lista turului.

-Etapa 1 (7 septembrie): Satu Mare – Bistrița

-Etapa 2 (8 septembrie): Bistrița – Târgu Mureș

-Etapa 3 (9 septembrie): Târgu Mureș – Făgăraș

-Etapa 4 (10 septembrie): Cristian – Curtea de Argeș

-Etapa 5 (11 septembrie): circuit în București

În competiție sunt înscrise, pe lângă echipele din cele 13 țări, și toate cele trei echipe continentale din România: MENTORISE ELITE TEAM CFX, GIOTTI VICTORIA SAVINI DUE și TEAM NOVÁK.

„Anul acesta cred că putem spune, fără teama de a greși, că va fi cea mai mare ediție organizată vreodată și pentru acest lucru trebuie să mulțumim partenerului principal Auchan și Ministerului Sportului. Cred că ar trebui, de fapt, să mulțumim fiecărui român, ciclist sau neciclist, care se gândește cu bucurie la caravana multicoloră care va traversa România. Dacă vă întrebați cum ne puteți susține, vă ajut eu cu răspunsul: să transmiteți puțin din energia voastră către Turul României și mai ales către sportivii români! Avem nevoie de ea: să fim o singură inimă care bate pentru ciclism”, spune Președintele Federației Române de Ciclism, Alex Ciocan.

Acest tur va putea fi vizionat în direct pe canalul TV Sport Extra, precum și online, pe site-ul www.turulromaniei.ro și pe paginile de Facebook Turul României și Auchan.

De asemenea, și în acest an, copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani din orașele Satu Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Făgăraș, Curtea de Argeș și București sunt bine veniți la participare. Chiar anul trecut, au participat un număr de 450 de copii din competiții similare, cu un record pentru București, care a a avut 450 de participanți. De asemenea, este ușor vizibil cum cei mici aleg, cu trecerea anului, ciclismul drept sport, faptul fiind confirmat de procentajul în creștere care a fost cu 34% mai mare decât în anul anterior.

Auchan Retail România este partener principal al Turului României, pentru al patrulea an la rând, ca parte a unei colaborări de lungă durată demarată cu Federația Română de Ciclism.

„Cu entuziasm ne pregătim să dăm startul unei noi ediții a Turului Românei, o competiție emblematică, cu îndelungată tradiție în sportul românesc, și un important vector de promovare a frumuseților țării noastre și a unui stil de viață sănătos. Ne bucurăm să vedem că recunoașterea acestui eveniment crește de la an la an, dorința noastră fiind aceea de a construi, împreună cu partenerii noștri – Federația Română de Ciclism și Ministerul Sportului, precum și alături de furnizorii noștri, un eveniment de talie internațională și o cale de a inspira marii campioni de mâine, precum și pe fiecare român în parte”, a precizat Directorul Marketing Auchan Retail România, Tiberiu Dănețiu.

 

Traseu complet Turul României 2022

6 septembrie, Satu Mare

Prolog – 2.1km

Piața Libertății (Parcul Central) – Str. Decebal – Str. Micu Klein – Str. Mihai Eminescu – Str. Ion Budai Deleanu – Str. Gheorghe Șincai – Str. Aurel Popp – Str. Alexandru Ioan Cuza – Piața Libertății (Parcul Central) – Str. 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Ion Constantin Brătianu.

7 septembrie

Etapa 1 – 202 km

Satu Mare – Mogoșești – Satulung – Arieșu de Pădure – Cătălina – Coaș – Rușor – Târgu Lăpuș – Dămăcușeni – Suciu de Jos – Agrieșel – Târlișua – Spermezeu – Căianu Mic – Beclean – Blăjenii de Jos – Bistrița Primărie.

8 septembrie

Etapa 2 – 181 km

Bistrița – Viișoara – Lechința – Matei – Budești – Sărmășel Gară – Sărmașu – Șăulia – Pârâu Crucii – Sânpetru de Câmpie – Sărmașel Gara – Sărmașu – Șăulia – Pârâu Crucii – Raciu – Voiniceni – Târgu Mureș, Platou Cornești.

9 septembrie

Etapa 3 – 154 km

Târgu Mureș – Ungheni – Căpâlna de Sus – Coroisânmărtin – Zagăr – Dumbrăveni – Biertan – Pelișor – Agnita – Dealu Frumos – Cincu – Rodbav – Soarș – Făgăraș Cetate.

10 septembrie

Etapa 4 – 210 km

Cristian – Zărnești – Poiana Mărului – Șinca Noua – Șercăița – Drăguș – Victoria – Arpașu de Sus – Cârțișoara – Transfăgărășan – Bâlea Lac – Albeștii de Arges – Valea Uleiului – Curtea de Argeș, Curtea Domnească.

11 septembrie, București

Etapa 5 – 6.4 km / tura – 15 ture – 96 km

Rond Kiseleff Bd. Regele Mihai I –  Arcul de Triumf – Piața Presei Libere – Arcul de Triumf – Bd. Mareșal Constantin Prezan – Piața Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Piața Victoriei –  Bd. Regele Mihai I

 

Sursa Foto Prima Mandiri

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Doi șoferi de autobuz au umilit o tânără în scaun cu rotile!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Ioan Cuza | Auchan | București | Transfăgărășan | Ungheni