Transportatorii vor să iasă în stradă: „Noul Cod Fiscal va băga în faliment toate firmele românești”

de | 07.07.2022 23:16 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

CONFEDERAŢIA OPERATORILOR şi TRANSPORTATORILOR AUTORIZAŢI din ROMÂNIA (COTAR) anunță că mai multe organizații ale transportatorilor cer să fie eliminată o prevedere din proiectul Noului Cod Fiscal. Este vorba despre modificarea care are în vedere creșterea de până la 10 ori a impozitelor pentru angajații din acest domeniu.

Transportatorii susțin că vor ieși în stradă, în toată țara.

COTAR , APTE 2002, APULUM solicită eliminarea, de urgenţă, a prevederii din viitorul Cod fiscal care va introduce supraimpozitarea veniturilor transportatorilor. Suntem pregătiţi să ieşim în stradă, în toată ţara! Propunerea de majorare a impozitelor pentru transportatori va băga în faliment toate firmele româneşti, după doi ani şi jumătate în care transportatorilor li s-au pus piedici şi nu li s-a acordat nici un fel de ajutor. Acest sector economic a fost grav afectat de restricţiile impuse de pandemie, apoi de majorarea preţurilor la carburanţi şi la poliţele RCA. Toate acţiunile guvernelor din ultimii doi ani şi jumătate au fost în defavoarea transportatorilor români”, se arată într-un comunicat COTAR.

De asemenea, transportatorii spun că sunt atacați, în ultimii ani, de companii multinaționale al căror scop este acela de a elimina firmele de pe piața din România, pentru a putea pune stăpânire pe această piață.

Observăm o permanentă sincronizare a acţiunilor guvernelor României cu dorinţele companiilor care se pregătesc să intre pe piaţa din ţara noastră, pentru că toate deciziile au fost luate astfel încât să distrugă firmele româneşti. Parlamentul a legiferat, iar preşedintele României a promulgat, la finalul lunii martie 2022, Legea de corectare a abuzurilor ANAF, instituţie care a interpretat în mod abuziv Codul fiscal, pentru a stabili impozite suplimentare pentru sectorul de transport rutier. Noua propunere de modificare a Codului fiscal, lansată în dezbatere publică fără consultarea prealabilă a transportatorilor, vine din nou cu majorarea impozitelor pentru salariaţii din transporturile rutiere, de până la 10 ori, după ce ni s-au dat asigurări că nu vor mai exista majorări de taxe şi impozite în acest sector economic”, adaugă reprezentanții COTAR.

Foto Adevărul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Aici te simți ca în Maldive! Stațiunea de vis din România, un loc de care puțini știu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: COTAR

Ultimele articole