Tribunalul Argeș a decis: Ion Georgescu rămâne în arest preventiv

de | 21.12.2023 16:53 | Județean, Eveniment, Importante

O nouă lovitură pentru primarul suspendat al orașului Mioveni, cercetat pentru trafic de influenţă. Ion Georgescu rămâne în arest preventiv, în urma deciziei de astăzi, 21 decembrie, a Tribunalului Argeș.

Edilul a încercat, în repetate rânduri, să scape de arestul preventiv, însă fără niciun rezultat.

Procurorii au cerut prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile, iar magistrații Tribunalului Argeș au acceptat propunerea.

Prin urmare, în urma deciziei de astăzi, Ion Georgescu își va petrece sărbătorile după gratii. Decizia nu este definitiva, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

În temeiul art. 348 rap. la art. 207 alin. 4 şi 6 C.proc.pen.: Menţine măsura arestului preventiv dispusă prin încheierea nr. 143/05.10.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 4939/109/2023 faţă inculpatul GI. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen.: Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Stabileşte termen pentru o nouă verificare a măsurii preventive la data de 10.01.2024 ora 09:30. În temeiul art. 205 alin. 1 C.proc.pen.: Împotriva prezentei încheieri se poate formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 21.12.2023, ora 13:00.”, se arată în minuta instanței

Reamintim faptul că Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, a fost arestat pe 5 octombrie, pentru 30 de zile, pentru acuzația de trafic de influență.

Acesta este acuzat că ar fi luat mită de la Valerică Nicolae pentru a o ajuta pe fiica acestuia să se angajeze pe un post de conducere la Spitalul Orăşenesc Mioveni.

Mai multe informații despre acest subiect găsiți AICI.

După ce a fost arestat, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a anunțat că Ion Georgescu va fi suspendat din funcția de primar al orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Primarul Ion Georgescu s-a angajat pentru o zi la Dacia şi a primit salarii compensatorii de 91.698 lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Georgescu

Ultimele articole