Tudor Pendiuc, din nou în fața instanței

de | 20.11.2023 15:01 | Județean, Eveniment

Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, a cerut liberarea condiționată la cinci luni de la încarcerare, deși are de executat o pedeapsă de patru ani.

Instanța i-a respins cererea, iar astăzi, 20 noiembrie, fostul edil al municipiului Pitești a ajuns în faţa judecătorilor Tribunalului Argeș, sperând să scape de arest, după ce a contestat decizia Judecătoriei Pitești privind liberarea condiționată.

Astfel, în urma deciziei luată astăzi de Tribunalul Argeș, cererea de liberare condiționată va fi rejudecată. Decizia din prima instanță a fost anulată, iar dosarul a fost retrimis la Judecătoria Pitești pentru rejudecare.

În temeiul art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. b C.p.p. rap. la art. 587 C.p.p., admite contestaţia formulată de contestatorul Pendiuc Tudor, ……….., deținut la Penitenciarul Mioveni, împotriva sentinţei penale nr. 1793/01.11.2023 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 17349/280/2023. În temeiul art. 281 alin. 1 lit. d C.proc.pen. rap. la art. 5 alin. 3 din Legea nr. 255/2013, constată nulitatea absolută a sentinţei penale nr. 1793/01.11.2023 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 17349/280/2023, pe care o desfiinţează şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Respinge solicitarea de încuviinţare a probei cu înscrisuri, formulată de contestator, ca rămasă fără obiect. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată la data de 20.11.2023 la Tribunalul Argeş – Secţia penală, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor și a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.”, se arată în minuta instanței

Vă reamintim că, fostul primar al municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost condamnat definitiv pe 5 mai, de Curtea de Apel Bucureşti, la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în legătură cu achiziţia de autobuze pentru transportul public local.

Tudor Pendiuc a înaintat solicitarea de a fi pus în libertate înainte de termen încă din data de 2 octombrie.

Mai multe informații despre acest subiect găsiți AICI

Pe 17 octombrie, fostul edil a ajuns în fața instanței care a hotărât să amâne decizia. Pe 1 noiembrie, el a ajuns din nou în fața magistraților care au hotărât să îi respingă cererea de liberare condiţionată, însă Pendiuc a contestat decizia Judecătoriei Pitești, iar astăzi a ajuns din nou în fața instanței.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Instanța a decis: Tudor Pendiuc rămâne după gratii!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Tudor Pendiuc