Turist căutat de salvamontiști! S-a pierdut de grupul cu care se afla

de | 06.08.2022 21:04 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Național

Un turist s-a rătăcit în Munții Făgăraș, după ce a pornit într-o drumeție cu mai multe persoane, vineri, spre Vf. Moldoveanu. La un moment dat, bărbatul a rămas în urmă. Potrivit salvamontiștilor, acesta s-ar fi pierdut de grup. Persoanele cu care se afla, au rămas în zona Vf. Moldoveanu pe timpul nopții, iar dispariția turistului a fost observată de-abia astăzi.

Salvamontiștii au fost anunțați de dispariția prin apel la 112, iar la această oră, omul este căutat de echipele Salvamont Argeș și Brașov. Căutările se desfășoară inclusiv cu elicopterul.

Bărbatul făcea parte dintr-un grup de 8 persoane, care se îndrepta ieri spre Vf. Moldoveanu, dar acesta a rămas în urmă și s-a pierdut de grup. Persoanele din grup au dormit în zona Vf. Moldoveanu și astăzi, când au coborât în zona de cazare, au sesizat că acesta nu s-a mai întors și au apelat SNUAU 112. Persoana a fost văzută ultima data în jurul orei 16 și este îmbrăcată cu o geacă albastră, rucsac verde și șapcă albastră”, au transmis salvamontiștii, potrivit Dcnews.ro.

Salvamontiștii avertizează turiștii să nu meargă singuri pe munte și să nu părăsească poteca marcată, deoarece animalele sălbatice evită evită zonele frecventate de oameni.

Amintim că un alt turist a rămas, singur, pe munte, în urmă cu câteva săptămâni, după ce s-a rupt de grupul cu care venise, deoarece nu mai putea continua traseul. După ore întregi de căutări, acesta a fost găsit de salvamontiști.

Citiți pe anchetaonline.ro despre acest subiect:

Și-a scris CNP-ul pe picior, de teamă că va muri și nu va putea fi identificat

Foto descriptiv Pressalert

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont | Salvamont Argeș

Ultimele articole