Turistă cu poșetă și colanți – găsită degerată în munții Piatra Craiului

de | 09.02.2024 17:46 | Național, Eveniment

Inconștiență totală din partea unei fete de 24 de ani din Cehia.

Fără echipament montan adecvat iernii, tânăra, studentă la Arte în București, a decis să plece singură, joi dimineață, din Zărneşti către cabana Curmătura şi apoi spre Vârful Turnu din Munţii Piatra Craiului.

A reușit, după câteva ore, să ajungă aproape de Vârful Turnu, pe Padina Hotarului. Apoi, altitudinea, vremea, echipamentul nepotrivit şi faptul că nu vedea pe unde să meargă au făcut-o să se rătăcească. Mai avea doar 10 la sută baterie la telefon, când a decis să sune la 112 și să ceară ajutorul salvatorilor.

 Joi, 8 februarie 2024, în jurul orelor 18.30, Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, primește solicitare prin apel de urgențā 112, pentru a interveni cât se poate de prompt într-un nou caz halucinant .

Din nou o persoanā de sex feminin, de data aceasta din Cehia, fārā niciun element de echipament montan adecvat iernii, cu 10℅ baterie la telefon, ajunge singurā, pe timp de noapte, aproape de vârful Turnu( alt.1923m), pe Padina Hotarului.”, transmite Salvamont Zărnești

În urma apelului, doi salvatori montani au plecat în căutarea turistei de 24 de ani, pe care au găsit-o după mai bine de 2 ore, ghemuită în zăpadă, în hipotermie.

Salvatorii au rămas șocați când au văzut cum urcase tânăra pe creasta muntelui. Era îmbrăcată în colanți, un hanorac subțire, în picioare avea cizme de ploaie, iar pe umăr purta poșetă. Nu avea mănuși, căciulă și nici lanternă.

„Sunt moartă? Am ajuns în rai?” i-a întrebat tânăra din Cehia pe salvamontiștii care au găsit-o aproape degerată, potrivit stirileprotv.ro

Pentru a nu i se agrava starea, fetei i-au fost oferite imediat haine de schimb și lichide calde, iar după câteva ore, cu sprijinul salvatorilor montani, a reușit să ajungă înapoi în Zărnești pe propriile picioare.

Foto: Facebook Serviciul public Local Salvamont Zărnești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Societate din Pitești amendată pentru nereguli silvice

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Piatra craiului