Turiști canadieni îngroziți de un mesaj RO-ALERT! Au crezut că URSS a invadat România!

de | 29.08.2022 13:26 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Lifestyle, Național

Doi turiști din Canada, care au venit în vacanță în România, au tras o sperietură zdravănă, după ce s-au trezit într-o dimineață cu o notificare RO-Alert primită pe telefonul mobil.

Normand Pion și Helene Giguere parcurg România pe bicicletă, iar în dimineața 13 august se aflau la Toplița, atunci când au primit mesajul în care erau avertizați că un „URS” se află în apropiere. În contextul invaziei Rusiei asupra Ucrainei și a tensiunilor dintre UE și ruși, cei doi au crezut că în mesaj este vorba despre „URSS”.

Astfel, canadienii au presupus că au fost avertizați că soldații ruși ar fi intrat în România și că s-ar afla pe strada Murelor, acolo unde turiștii au stat cu o seară înainte.

Pățania a fost povestită chiar de către cei doi pe pagina de Facebook unde postează aventurile lor cu bicicleta.

Mari emoții în orale matinale ale dimineții: cele două IPhone-uri și IPad-ul lui Helene ne trimit, în același timp, o alarmă furtunoasă, care, împreună cu proximitatea de Ucraina, ne amintește de amenințările nucleare din timpul Războiul Rece când Hrușciov și Kennedy se amenințau reciproc în Cuba.

Un text în română acompaniază alarma. Treziți forțat, citim, cumva, că URSS este prezentă în Toplița în timp ce dormim și trebuie să evităm Strada Murelor (unde am stat cu o seară înainte) pentru a nu ne pune viețile în pericol”, au scris cei doi, potrivit Libertatea.

Mai mult, în disperarea lor, aceștia au căutat informații despre situația de securitate a României și cum pot ieși cât mai repde din țară.

În cele din urmă, au luat legătura cu un cunoscut care le-a tradus mesajul RO-Alert și care i-a calmat pe cei doi, spunându-le că nu este vorba despre URSS, ci despre un urs aflat în apropierea străduței respective, care de altfel, este periculos, dar cu siguranță nu la fel de periculos ca o amenințare a invaziei rusești.

Canadienii călătoresc din anul 2013 cu bicicleta, vizitând SUA, Panama, Argentina, Bosnia, Marea Britanie, Canada, dar cu siguranță călătoria din România va rămâne memorabilă prin prisma acestei întâmplări.

Foto DCnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cum va fi vremea în septembrie? Anunțul meteorologilor

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Canada