anchetaonline.ro

(VIDEO) Argeș: Polițiștii fac prăpăd printre șoferi

de | 29.08.2022 12:25 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

O acțiune de tip „BLITZ” a fost desfășurată, în acest weekend, pe mai multe drumuri din județul Argeș. Polițiștii rutieri au acționat cu scopul creșterii disciplinei rutiere.

Duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești, Formațiunii Rutiere și ai Serviciului Rutier Argeș au acționat în localitățile Dobrești și Vulturești. Aproximativ 50 de mașini au fost verificate, iar 30 de testări au fost făcute cu aparatul etilotest.

 

Oameniii legii atenționează șoferii că astfel de acțiuni vor fi desfășurate și pe viitor.

De asemenea, polițiștii au câteva recomandări pentru conducătorii auto:

• Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, folosiți centura de siguranță și nu depășiți limitele de viteză. Atenție sporită la distanța de siguranță în mers – adaptați permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere.

• Atât în localităţi, cât şi în afara acestora, circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă. În cazul în care aderența la partea carosabilă sau vizibilitatea sunt afectate, adaptați viteza și evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei, şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

politie masini 22 - (VIDEO) Argeș: Polițiștii fac prăpăd printre șoferi

• Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte sau în condiții ce afectează vizibilitatea. De asemenea, nu vă angajați în efectuarea unor depășiri sau schimbări de direcție riscante.

• Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și pe ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, dar și alte categorii de participanți la trafic.

politie masini 1 - (VIDEO) Argeș: Polițiștii fac prăpăd printre șoferi

• Nu consumaţi alcool sau substanțe psihoactive şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

• Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! La drum lung, planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi distanțe excesive într-o singură zi. Este indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

• Acordaţi un plus de atenţie la apropierea de trecerile pentru pietoni, la traversarea intersecţiilor nedirijate, la schimbarea direcției de deplasare prin viraj la stânga, precum și la depăşirea mijloacelor de transport persoane. Scopul trebuie să fie acela de a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune.

La nivelul întregului județ, în acest weekend au fost aplicate 379 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 85.000 de lei. De asemenea, 42 de permise de conducere au fost suspendate și au fost restrase 12 certificate de înmatriculare.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Au tăiat în carne vie! Amenzi pentru șoferii care vorbeau la telefon sau nu opreau la trecerile de pietoni

 

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: