Scandal în Educație! Petiție pentru demiterea ministrului Cîmpeanu

de | 29.08.2022 11:43 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Chiar înainte cu o săptămână de începerea anului școlar, un scandal în Educație își face apariția din cauza proiectelor legii Educației.

În acest sens, a fost demarată o campanie care își propune să îl demită pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dar și să retragă proiectele propuse de acesta.

Petiția este semnată „Uniți pentru Educație” și a fost inițiată pe platforma Declic, cerând președintelui Klaus Iohannis demiterea ministrului Educației.

Inițiatorii au enumerat 10 motive pentru care președintele României ar trebui să îl scoată din funcție pe Sorin Cîmpeanu, printre acestea fiind următoarele:

– Proiectele de legi sunt lipsite de viziune și de coerență,
– Au fost elaborate fără consultarea experților în educație din marile universități românești
– Durata consultărilor a fost disprețuitor de scurtă
– Consultările s-au făcut în medii controlate, politizate, cu parteneri agreați de ministru sau
– Proiectele de legi sunt un grav atentat la integritatea academică, deoarece creează veritabile scuturi de protecție pentru fraudatori și plagiatori”, sunt câteva dintre motivele semnalate de inițiatorii petiției.

De asemenea, ministrul Sorin Cîmpeanu este acuzat de aroganță în relațiile cu cei cu care lucrează, potrivit celor care au redactat petiția.

Foto Evenimentul Zilei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noua lege a Educației! Ce se va întâmpla cu admiterea la liceu și examenul de bacalaureat

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis | Sorin Cîmpeanu

Ultimele articole