anchetaonline.ro

Aceste persoane nu vor mai putea cumpăra țigări!

de | 28.10.2022 10:43 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

O modificare importantă ar putea fi făcută în urma unei inițiative cetățenești europene: „Apel pentru a realiza un mediu fără tutun și prima generație europeană fără tutun până în 2030”, potrivit Comisiei Europene.

Cei care au inițiat acest proiect doresc să introducă o legislație care să ajute noile generații să nu devină dependente de tutun. În acest sens, se solicită Comisiei introducerea unor acte juridice cu scopul de a pune punct vânzării produselor din tutun și nicotină celor născuți începând cu 2010.

Prin urmare, aceste persoane nu vor mai putea cumpăra deloc țigări în statele membre al UE, dorind astfel să se ajungă la prima generație din Uniunea Europeană fără tutun.

De asemenea, se urmărește și „extinderea spațiilor exterioare fără fum și vapori, în special cele frecventate de minori (parcuri, piscine, evenimente și centre sportive, terase de spectacole și restaurante)”, dar și „finanțarea proiectelor de cercetare și dezvoltare pentru bolile cauzate de consumul de tutun pentru a le îmbunătăți prognosticul și a le face vindecabile”.

Și în SUA se iau în calcul mai multe măsuri pentru a face oamenii să renunțe la fumat. Una dintre acestea este reprezentată de cererea autorităților ca producătorii de țigări să introducă mai puțină nicotină în ele.

Foto Wall-Street.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Accident grav pe DN7! Autocar plin cu turiști- implicat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SUA