Ultimă oră! Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică

de | 29.08.2022 10:27 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Național

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineață, două noi mesaje de atenționare meteorologică.

Astfel, luni și marți, căldura extremă va persista în regiunile sudice și estice, iar local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi între 32 și 37 de grade.

Cel de-al doilea mesaj privește o atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 29 august, ora 12:00 – 30 august, ora 10:00.

Vor fi afectate următoarele regiuni: Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei, în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali.

harta meteo - Ultimă oră! Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică

Foto Meteo România

Potrivit meteorologilor, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Foto descriptiv Impact.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cum va fi vremea în septembrie? Anunțul meteorologilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie

Ultimele articole