Un executor judecătoresc din Argeș a furat banii din 152 de dosare!

de | 02.07.2022 13:02 | Eveniment, Pitești, Știri

Executorul judecătoresc, Damaschin Marius, este trimis în judecată de către procurorii DNA din Pitești pentru furtul banilor din 152 de dosare. Inculpatul este judecat pentru abuz în serviciu.

Procurorii au stabilit că, în perioada 01 februarie 2015-10 octombrie 2019, acesta ar fi acuzat un prejudiciu în valoare 1.332.818 lei în 152 de dosare de executar. Creditorii dosarelor nu au primit banii încasați de către inculpat, acesta folosindu-i în scopuri proprii.

Astfel, pentru fapta săvârșită, procurorii au dispus sechestru pe imobile și terenuri deținute de inculpat.

Dosarul executorului judecătoresc a fost trimis, de către DNA, spre judecare la Curtea de Apel Pitești cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

De asemenea, inculpatul Damaschin Marius a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție. Cauza fiind săvârșirea unor infracțiuni similare.


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”
menționează procurorii DNA Pitești.

 

 

Foto descriptiv/Sursa stirimondene.fanatik.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Simona Bucura Oprescu a vizitat Mânăstirea Glavacioc! Slujba s-a oficiat pentru sărbătorirea lui Ștefan cel Mare!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Apel Pitești | Pitești

Ultimele articole