Se construieşte un nou magazin Praxis la Ştefăneşti

de | 16.02.2024 07:25 | Din ediția tipărită, Economic, Ștefănești

▼ Acesta va fi al doilea Praxis din oraş, după cel care funcţionează pe Coasta Câmpului.

Ştefăneştiul a devenit din ce în ce mai atractiv pentru retaileri, care au potenţialul deschiderii de noi magazine de alimentaţie publică pe raza oraşului. Pentru că hipermarketurile sunt destul de departe, iar traficul spre Piteşti este, de multe ori, un veritabil coşmar, locuitorii din Ştefăneşti preferă să îşi facă cumpărăturile cât mai aproape de casă.  După Jam, Profi, Carrefour Market şi Lidl, un cunoscut lanţ de magazine din Argeş intenţionează să deschidă aici un nou supermarket.

Praxis Group doreşte construirea unei clădiri cu funcțiune de magazin comercial, cu un regim de înălțime de parter înalt, în satul Ştefăneştii Noi, pe str. Calea Bucureşti (DN 7), la nr. 333. Potrivit documentației depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş în vederea obţinerii avizului de mediu, Praxis Group deţine un teren de 1631 mp şi are în plan ridicarea unui magazin cu suprafaţa construită de 558,32 mp, precum și amenajarea a 13 locuri de parcare care să deservească construcția propusă, racordarea la utilitățile necesare funcționării investiției, realizarea de împrejmuiri și realizarea accesului către viitoarea unitate de alimentaţie publică.

Praxis Group SRL își desfășoară activitatea în domeniul comerț cu amănuntul, retail alimentar, având un istoric de aproximativ 30 ani. Cu un număr de 18 angajați, a reușit să obțină în 2022 o profitabilitate de 3,5% – peste media anuală a domeniului sau de activitate, având o cifră de afaceri de peste 8,7 milioane lei. Compania este administrată de omul de afaceri Florin Arsene, care manageriază şi Praxis SRL, o afacere de 54 milioane lei. Grupul Praxis are mai multe unităţi de desfacere în Piteşti, iar în Ştefăneşti acesta va fi al doilea magazin, după cel care funcţionează pe Coasta Câmpului.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Şefii ASF Dan Armeanu şi Aura Socol – proprietari de terenuri în Argeş

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Agenția pentru Protecția Mediului Argeș | Praxis | Ștefănești