Un primar și alți 7 indivizi – trimiși în judecată după ce au abuzat o copilă de 12 ani!

de | 02.06.2022 16:09 | Național, Eveniment

Acum două zile, în data de 31.05.2022, procurorii DIICOT au reușit, după ani de anchetă, să trimită în fața judecătorilor 8 indivizi, dintre care un primar, punând în cârca lor acuzații extrem de grave: trafic de minori, viol, loviri și alte violențe, influențarea declaraților și deținere de droguri pentru consum propriu.

Un palmares negativ impresionant și o poveste traumatizantă pentru fata care a căzut pradă acestui grup, fiind abuzată vreme de cel puțin doi ani, în perioada 2017-2018, asta în contextul în care atunci avea numai 12 ani.

Victima indivizilor provenea, explică anchetatorii, dintr-un mediu social vulnerabil și – fiind foarte mică de vârstă – abuzatorilor săi le-a fost extrem de ușor să o păcălească.

S-a folosit, anticipabil, metoda „Loverboy”, unul dintre bărbați amăgind-o pe fată să se îndrăgostească de el. Au întreținut relații intime pe care dup-aia individul le-a folosit ca armă împotriva copilei naive și fără educație, amenințând-o că va povesti familiei ei toate detaliile. Mai mult, a fost și extrem de violent cu ea, oamenii legii aflând, în timpul anchetei, că bărbatul o abuza fizic pentru a nu declara polițiștilor și familiei natura relației dintre ei, care l-ar fi putut băga în mare necaz penal. Nici măcar faptul că fata a rămas însărcinată nu l-a determinat pe individ să renunțe la aceste abuzuri. Dincontră, ele au continuat, fata fiind forțată de „iubitul” abuzator să întrețină relații sexuale și cu alți doi bărăbați, care acum fac parte din lotul de inculpați

Coșmarul tinerei care împlinise între timp 13 ani a continuat și în 2018, când a fost filmată în timp ce recunoștea că și-a început viața sexuală, un alt bărbat folosindu-se de acest video pentru a o exploata cum l-a tăiat capul. În speță, a păcălit-o să vină la el acasă sub diferite pretexte ( menaj contracost, organizarea unei petreceri sau vânzarea unor haine) și, odată ce o prindea acolo, o amenința că va povesti părinților ei despre conținutul înregistrărilor audio-video. Când nu mergea cu șantajul emoțional, bărbatul o abuza și fizic, aveau să constate anchetatorii.  Astfel, a constrâns-o să întrețină relații sexuale cu alți indivizi, de asemenea inculpați.

Ancheta s-a derulat greu, iar reprezentanții DIICOT comunică faptul că suspecții de la vremea declanșării cerectărilor (inculpații de azi) au făcut numeroase eforturi să influențeze declarațiile fetei, fie cu vorba bună (oferindu-i diferite avantaje financiare), fie cu vorba rea, amenințându-i familia.
În general, îi solicitau minorei să dea declarații mincinoase cu privire la identitatea adevăraților autori ai infracțiunii de viol.

Mai mult, doi dintre ei au bătut un martor care avea rol de denunțător, de mai multe ori, persoana în cauză având nevoie, în mod repetat, de îngrijiri medicale care au ajuns și până la 11-12 zile.

Înaintând în investigații și făcănd percheziții, procurorii au descoperit că unul dintre indivizii implicați în anchetă avea acasă o cantitate impresionantă de droguri de risc, pe care le păstra însă pentru consum propriu. Când au ajuns la locuința acestuia, în februarie anul curent, oamenii legii au găsit 7,25 grame de canabis. Dintre cei 8, doar acest bărbat este trimis în judecată în stare de libertate.

Ceilalți 7 au fost deferiți judecătorilor din cadrul  Tribunalului București în stare de arest. Fata a intrat într-un prgram de consiliere psihologică, specifici acestor episoade.

Primarul în cauză, Robert Ștefan, păstorește localitatea Ștefăneștii de Jos, din Ilfov. A fost pus sub acuzare atât pentru viol, cât și pentru trafic de minori. În prezent este suspendat și este printre cei 7 aflați în arest. În timpul anchetei, a cerut test poligraf și probe ADN. 

NOTĂ DIICOT:  Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

dacia (5)

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | DIICOT