Un turist olandez și-a pierdut viața în Munții Țarcu, după ce a fost surprins de o avalanșă

de | 29.01.2024 15:49 | Național, Eveniment

Tragedie în Munții Țarcu. Un turist olandez, Schmittmann lars, în vârstă de 44 de ani, a decedat după ce a fost surprins de o avalanșă. Acesta făcea heliski înainte de tragedie.

Din primele informații, bărbatul se afla, alături de alți doi cetățeni olandezi, într-o expediție montană pe Vârful Căleanu.

Tragedia a avut loc în această dimineață, iar bărbatul a fost transport la spital cu elicopterul. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru el, iar trupul neînsuflețit al acestuia a fost depus la morga spitalului, urmând a se efectua necropsia în vederea stabilirii cauzelor decesului.

Astăzi, la ora 12.00, polițiștii de la Politia Municipiului Caransebeș au fost sesizați despre faptul că la Centrul de Primiri Urgențe a fost adusă o persoană decedată, care ar fi fost surprinsă de o avalanșă.

Din primele verificări s-a stabilit că în această dimineață, în timp ce se aflau într-o expediție montană pe Vârful Căleanu din Munții Țarcu, 3 cetățeni olandezi ar fi fost surprinși de o avalanșă, unul dintre ei, în vârstă de 44 de ani, fiind găsit decedat sub zăpadă și transport la spital cu elicopterul.”, transmite Politia Municipiului Caransebeș

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

În munții Țarcu-Godeanu, riscul de avalanșe era unul însemnat, 3 din 5, la altitudini de peste 1800 m.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Recomandările polițiștilor argeșeni pentru prevenirea furturilor și înșelăciunilor

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Munții Țarcu