Ce urmează? Spitalul Județean de Urgență Pitești are aparatură medicală nouă

de | 27.03.2024 18:35 | Pitești, Administrație

  • Au sosit primele echipamente medicale achiziționate prin P.N.R.R.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti anunță că au fost recepţionate primele echipamente medicale, achiziţionate prin PNRR, componenta 12 – Sănătate – investiţiia specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale. Este vorba despre şase Aspiratoare chirugicale destinate în principal sălilor de naştere, dar şi celorlalte Săli de operaţie, în valoare totală de 45.239 lei cu TVA.

Aspiratoarele chirurgicale vor fi utilizate intraoperator, pentru aspirarea sângelui, aspirarea cavităţii uterine, aspirarea secreţiilor bronşice, lavaj intraperitoneal, aspirarea diferitelor lichide intraabdominale. ”Pacienţii unităţii noastre sanitare vor beneficia de un act medical sigur şi steril, realizat în cele mai bune condiţii de siguranţă, datorită efortului echipei de implementare condusă de managerul de proiect, dra. Huţanu Graţiela Alexandra, șef Serviciul Achiziţii Publice, Contractare care a fost susţinută şi motivată, ca de fiecare dată de către managerul instituţiei”, se arată în comunicatul SJU Pitești.

Peste 6.500 de operații în ultimii 5 ani

În ultimii 5 ani, numărul anual total al intervenţiilor chirugicale efectuate în sălile Blocului Operator a depăşit 6.500 de operaţii. Cele două Secţii de Chirurgie, cu un număr total de 76 de paturi, acoperă o arie largă de intervenţii chirurgicale. ”Pe lângă calitatea ridicată a actului medical chirurgical, pacienţii beneficiază de îngrijiri pre- şi post-operatorii.

În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, funcţionează Blocul Operator – alcătuit din 11 săli de operaţie şi un Compartiment de sterilizare, ce deservesc împreună întreaga activitate chirurgicală a spitalului.

Activitatea în cadrul Blocului Operator este una continuă (24 ore din 24, 7 zile pe săptămână), fiind singurul spital din judeţul Argeş care are capacitatea de a asigura activitatea chirurgicală de urgenţă în toate specialităţile, inclusiv politrauma”, potrivit sursei citate.

Valoarea totală a proiectului “Achiziţie de Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale” este de 14.099.440 lei cu TVA. Urmează recepţia și altor echipamente medicale, finanţate prin PNRR.

Sursa foto: Facebook SJU Pitesti.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, șoferi! Vezi pe ce drumuri județene se lucrează

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti