Rezultatele primului studiu privind populaţia de urs brun. Argeșul, în top județe cu probleme

de | 06.04.2023 11:07 | Știri, Județean, Lifestyle, Național

  • Argeșul în topul judeţelor cu cele mai multe probleme provocate de urs!

ursi

Tanczos Barna, ministrul Mediului a anunţat miercuri, 5 martie, rezultatele primului studiu privind populaţia de urs brun de la noi din țară.

Se estimează că ar fi între 7.536 şi 8.093 de exemplare în România, densitatea medie fiind de 11 exemplare la 100 de kilometri pătraţi.

Județele cu cele mai multe probleme sunt: Braşov, Harghita, Prahova, Argeş și Bacău.

Ministrul a mai anunțat faptul că statul alocă bani pentru garduri electrice.

 

Tanczos Barna urși

Foto: Facebook Tanczos Barna

 

În ultimii doi ani, am stins incendii, căutând soluții extraordinare pentru cazuri extraordinare, pentru a proteja viața și proprietatea oamenilor împotriva atacurilor urșilor. Din acest motiv, am pus in aplicare un pachet de măsuri care să asigure posibilitatea intervenției rapide, protecția vieții omenești, a bunurilor și, totodată, să asigurăm gestionarea populației de urși în mod predictibil și sustenabil pe termen lung.

 

Am făcut bilanțul rezultatelor obținute și am prezentat studiul de specialitate care estimează populația de urși din România pentru prima dată în 8 ani.  Potrivit acestuia, pe teritoriul țării noastre trăiesc un număr cuprins între 7.536 exemplare și 8.093 exemplare de urs brun. Totodată, rezultatele studiului au relevat o densitate medie la nivel național de 11 exemplare/100 km2.

 

Aceasta arată clar creșterea populației și oferă baza științifică pentru a lua măsuri active de gestionare a populației de urși similare cu perioada de dinainte de 2016, cu cote de prevenire și intervenție concentrate pe zonele amenințate. Totodată, rămâne în vigoare măsura intervenției imediate în caz de atac de urs și pornim un program de finanțat pentru achiziția și montarea de garduri electrice”, este mesajul transmis de ministrul Tanczos Barna pe pagina sa de Facebook.

 

Foto descriptiv: Unimedia

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Imagini rare dintr-o pădure din România. Confruntare între doi urși

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bacău | Harghita | Prahova | Tanczos Barna