Ursula von der Leyen a fost desemnată candidata PPE pentru președinția CE

de | 07.03.2024 13:50 | Național, Politic

Popular europenii au decis: actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost desemnată astăzi, la Congresul PPE de la Bucureşti, candidata PPE pentru un nou mandat la CE.

Astfel, potrivit celor de la Agerpres candidatura ei a fost aprobată cu 400 de voturi pentru, 89 împotrivă, 10 voturi au fost anulate. De altfel, Ursul von der Leyen a fost singurul candidat pentru a conduce lista PPE la scrutinul european din 6-9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia CE. Vă reamintim că miercuri, președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunța că Partidul Național Liberal susține nominalizarea oficialului german, Ursula von der Leyen, pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. Totodată, Adunarea Politică a Partidului Popular European de la Bucureşti a validat marți înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru desemnarea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Foto descriptiv. Sursă foto: commissioners.ec.europa.eu

Citiți, de asemernea, pe anchetaonline.ro:

Nicolae Ciucă: PNL susține nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea CE

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ursula von de Leyen