Util pentru studenți. Costul transportului va fi redus cu 90%

de | 10.07.2023 19:25 | Știri, Economic, Național

Ministerul Educației vine cu o veste bună pentru studenți. Costul transportului în comun local și intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, și naval va fi redus cu 90%, pe toată durata anului calendaristic.

”Așadar, fie că folosesc tramvaiul, metroul sau chiar trenul ca să ajungă la facultate, studenții cu vârsta până în 30 de ani, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în universitățile acreditate, vor putea călători plătind mai puțin.

Introducerea acestei legi este vitală pentru facilitarea accesului la educație, mai ales pentru tinerii care studiază într-o universitate aflată la distanță mare față de casă sau care fac naveta zilnic pentru a ajunge la cursuri.

Mai mult, continuăm să sprijinim tinerii cu nevoi speciale. De aceea, studenții cu o situație socială aparte, precum cei orfani sau proveniți din centre de plasament vor avea gratuitate la toate categoriile de transport menționate mai sus”, anunță cei de la Ministerul Educației în postarea de pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto Facebook ARF- Autoritatea pentru Reformă Feroviară

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Crește valoarea tichetelor de masă din această vară! Ce a decis Guvernul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole