anchetaonline.ro

De mâine: Uzina Dacia își oprește producția!

de | 12.04.2023 09:45 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Județean, Mioveni

De mâine: Uzina Dacia își oprește producția!

Începând de joi, 13 aprilie, Uzina Dacia de la Mioveni își va opri producția timp de câteva zile.  Decizia privind întreruperea activității a fost luată din cauza lipsei componentelor electronice, potrivit unui anunț al companiei.

Mai exact, programul de lucru va fi afectat în perioada 13 aprilie-18 aprilie 2023, urmând ca activitatea să fie reluată, în regim normal, de miercuri, 19 aprilie.

De asemenea, Dacia anunță că în anumite secții ale uzinei se va lucra, în mod excepțional. Este vorba de mentenanță, piese schimb și CKD, proiecte și alte activități specifice.

Uzina Mecanică și Sașiuri Dacia (UMCD) își va desfășura activitatea după cum urmează: perioada 13-18 aprilie-activitate întreruptă.

Se vor realiza punctual activități în domeniul: proiectelor, inventariere, mentenanță”, anunță Uzina Dacia de la Mioveni.

Angajații se vor reîntoarce la muncă pe 19 aprilie, miercuri, în 3 schimburi. Până atunci, salariații care vor sta acasă vor fi plătiți cu 85% și tichete de masă.

DLRo își va adapta programul de lucru și numărul de personal în funcție de programul de lucru al UVD, UMCD și de nevoile clienților externi”, mai anunță Uzina Dacia.

Totodată, angajații Uzinei Dacia vor primi în această perioadă o primă cu ocazia sărbătorilor pascale, care este în valoare de 1.750 de lei.

dacia program - De mâine: Uzina Dacia își oprește producția!

Amintim că și în luna aprilie a anului trecut activitatea la Uzina Dacia a fost oprită, în mai multe rânduri, vreme de câteva zile, motivul fiind reprezentat de lipsa aprovizionării cu semiconductori.

Totodată, în ultimii ani, fabrica de la Mioveni și-a întrerupt producția de mai multe ori, din cauza pandemiei, a războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse Rusiei după momentul invaziei din 2022.

Dacia Bigster va fi produs la Mioveni

Pe de altă parte, compania a anunțat că viitorul model DACIA de segment C, bazat pe conceptul BIGSTER, va fi produs la Mioveni. Acesta ar urma să fie lansat peste doi ani, în 2025.

Mai mult, tot la Mioveni va fi făcut și cea de a treia generație a modelului Duster. Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group.

Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii: preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț”, a precizat Mihai Bordeanu Director General Automobile Dacia.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prevăzut să fie lansat în 2025. Dacia Bigster va fi produs la Mioveni

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dacia | Uzina Dacia