anchetaonline.ro

Prevăzut să fie lansat în 2025. Dacia Bigster va fi produs la Mioveni

de | 18.03.2023 10:24 | Știri, Economic, Județean, Mioveni, Național

Viitorul model DACIA de segment C bazat pe conceptul BIGSTER va fi produs la uzina de la Mioveni. Prevăzut să fie lansat în 2025, viitorul SUV de segment C va fi construit pe platforma CMF-B, anunță cei de la Asociația Constructorilor de Automobile din România. (ACAROM).

”Odată cu prezentarea, în data de 14 ianuarie 2021, a planului strategic Renaulution, a fost anunțată ambiția Dacia de a-și extinde gama de modele și de a-și afirma prezența în segmentul C european. Pentru a pune în practică acest obiectiv, a fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni. Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în 2025”, potrivit sursei citate.

Din 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni, Duster 3

În 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster. Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri. Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu. Pentru a susține ofensiva în segmentul C, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc).

”Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii: preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț”, a precizat Mihai Bordeanu Director General Automobile Dacia, potrivit sursei citate. 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea: Am obținut finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de euro!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dacia Duster