anchetaonline.ro

Fostul ministru Chiţoiu a cerut recuzarea judecătoarei din Piteşti în dosarul accidentului mortal

de | 12.04.2023 09:47 | Național, Din ediția tipărită, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Știri

Săptămâna trecută, la Judecătoria Piteşti, s-a consumat cea de-a 19-a şedinţă de judecată din cadrul procesului pe fond în care fostul ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu, este acuzat că a provocat accidentul în urma căruia au murit soţii Pristavu, proprietarii magazinului de stofe de la Romarta.

Procesul lui Daniel Chițoiu durează deja de trei ani

După ce au trecut aproape trei ani de la trimiterea sa în judecată, Chiţoiu s-a gândit să ceară recuzarea judecătoarei care instrumentează dosarul. Solicitarea sa a fost analizată de către un alt complet chiar în aceeaşi zi, respectiv pe 5 aprilie, care a decis: „În baza art. 67 C.p.p. respinge cererea de recuzare a magistratului judecător Mihalea Banu de la soluţionarea dosarului nr. 11286/280/2020 al Judecătoriei Piteşti formulată de inculpatul Chiţoiu Daniel. Fără cale de atac”.

Prin această acţiune, fostul ministru a mai obţinut o amânare de o lună de zile, următorul termen fiind programat pe 3 mai. În ritmul acesta, la cum se mişcă procesul, nu ne-ar mira ca într-un final fostul demnitar să scape de acuzaţii prin prescripţia răspunderii penale!

Accident-Chitoiu

Reamintim că, pe 26 decembrie 2019, fostul ministru al Finanțelor Daniel Chițoiu a fost implicat într-un grav accident produs în satul Zamfirești, comuna argeșeană Cotmeana. Chițoiu era singur în mașină, când s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism care venea din sens opus și în care se aflau un bărbat și două femei. În urma accidentului, Haralambie şi Elisabeta Pristavu şi-au pierdut viaţa.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Subofiţerul ISU care a jefuit vilele VIP-urilor din Argeş a fost arestat în Italia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Daniel Chiţoiu | Judecătoria Piteşti | Pristavu