Valah Construct asfaltează 19 străzi din comuna Miroşi

de | 29.06.2023 07:30 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Rural

Infrastructura rutieră a localităților din sudul județului este în cea mai mare parte la pământ, unele comune având foarte puține drumuri asfaltate. Comuna Miroși, o localitate cu doar două sate și care numără sub 2000 de locuitori, vrea să intre în rândul lumii, autoritățile locale reușind, în sfârșit, să demareze un proiect de asfaltare mai amplu.

19 străzi în lungime totală de aproximativ 6 km urmează să fie modernizate prin intermediul a două proiecte. În urmă cu aproximativ două săptămâni, au fost finalizate ambele licitaţii, cele două contracte fiind adjudecate de o asociere având ca lider societatea Valah Construct şi principalul subcontractant Selca SA.

Ce străzi urmează să fie asfaltate

Pentru proiectul de modernizare a străzilor Crivăț Leonte, Lisa, Ing. C-tin Șarpe, Profirani, Din Vasilescu, Ilie Arici, Stănica, Izvoranilor şi Bâzdoacă, firma controlată de omul de afaceri Cătălin Nicolau va încasa suma de 4.582.000 lei (fără TVA), iar în contul lucrărilor de asfaltare a străzilor Măcăneață, Gheorghe Pătrașcu, Cornel Gușă, Înv. Radu Tetici, Petre Capel, Ducani, Văleanu, Bisericii, I. Perniu şi Burcă, Valah Construct va primi 4.416.000 lei (fără TVA).

Ambele investiţii sunt finanţate prin Programul Naţional „Anghel Saligny”, pentru care s-au aprobat banii în luna februarie a acestui an.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Explozia preţurilor la materialele de construcţii umflă cu milioane de euro nota de plată pentru marile proiecte ale judeţului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Nicolau | Miroși | Valah Construct