Valah Construct a semnat un contract de 4 milioane euro pentru 16,8 km de canalizare

de | 31.05.2024 11:45 | Din edi╚Ťia tip─ârit─â, Economic, Rural

Compania arge╚Öean─â controlat─â de C─ât─âlin Nicolau ╚Öi-a adjudecat recent un important contract. Cu o ofert─â de 17,85 milioane lei f─âr─â TVA (peste 4 milioane euro inclusiv TVA), asocierea condus─â de Valah Construct Grup a c├ó╚Ötigat licita╚Ťia pentru proiectarea ╚Öi execu╚Ťia lucr─ârilor privind ├«nfiin╚Ťarea re╚Ťelei de canalizare pe o lungime de 16,8 km ╚Öi construc╚Ťia unei sta╚Ťii de epurare a apelor uzate ├«n comuna Bughea de Jos.

Contractul a fost vizat ┼či de alte dou─â asocieri: pe de o parte, un consor┼úiu format din firmele familiei R─âu┼úoiu – Group Concif, Ratelen Construct ┼či Conteh Barengott, pe de alt─â parte, o firm─â din Craiova, controlat─â de omul de afaceri Leonard-Iulian R─âescu, despre care presa din Oltenia scria ├«n 2016 c─â ar fi fost unul dintre cei care au denun┼úat-o pe Lia-Olgu┼úa Vasilescu la DNA.

Pentru realizarea proiectului ÔÇ×├Änfiin╚Ťare canalizare ╚Öi sta╚Ťie de epurare a apelor uzate ├«n comuna Bughea de Jos, jude╚Ťul Arge╚ÖÔÇŁ, finan┼úat prin Programul Na┼úional de Investi┼úii ÔÇ×Anghel SalignyÔÇŁ, Valah Construct Grup ├«mpreun─â cu firma de proiectare Forum Proiect Invest ┼či cu subcontractantul Acvafor Proiect au la dispozi┼úie 24 de luni, primele dou─â luni fiind rezervate pentru partea de proiectare a re┼úelei.

Potrivit documenta┼úiei proiectului, racordurile consumatorilor la re╚Ťeaua de canalizare menajer─â vor fi executate p├ón─â la limita de proprietate ╚Öi vor include inclusiv c─âminul de racord amplasat ├«n domeniu public, pe trotuar sau ├«n spa╚Ťiul verde. Sta╚Ťia de epurare va fi amplasat─â ├«n extremitatea sudic─â a localit─â╚Ťii Bughea de Jos, la o distan╚Ť─â de cca. 60 m de r├óul Bughea, ├«ntr-o zon─â neinundabil─â ╚Öi la peste 300 m de zona construit─â, iar sta╚Ťiile de pompare, care vor fi ├«n num─âr de 14, vor fi amplasate ├«n zona adiacent─â a drumurilor.

Citi╚Ťi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O singur─â ofert─â pentru retehnologizarea de 188 milioane euro a Hidrocentralei Vidraru

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investiga╚Ťii ╚Öi editor, cu 19 experien╚Ť─â ├«n pres─â, autor ╚Öi coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asem─ân─âtoare:

Ultimele articole