(VIDEO) Vali Porcișteanu a furat startul! De mâine centrul orașului se va umple de mașini de raliu

de | 23.05.2023 14:50 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

  • Record: s-a atins numărul maxim de echipaje ce pot lua startul la Raliul Argeșului!

raliu arges

Raliul Argeșului va fi evenimentul de top al acestei săptămâni. Încă de astăzi, bolizii de curse pot fi admirați în Piața Milea iar de mâine, centrul orașului se va umple de mașini de raliu. Startul festiv va avea loc joi, 25 mai.

La această ediție s-a înscris numărul maxim de echipaje care pot lua startul în competiția care se desfășoară și pe Transfăgărășan, respectiv 80. În primii ani de la revenirea în circuit a Raliului Argeșului au concurat în jur de 60 de echipaje, iar cu fiecare sezon numărul de mașini înscrise a crescut ajungându-se la 70, însă de data aceasta s-au depășit așteptările organizatorilor și ale fanilor.

După cum au mai dezvăluit organizatorii, 68 de echipaje se vor duela în Campionatul Național de Raliuri în diferitele categorii și clase, în timp ce șapte piloți și copiloți iau startul în Trofeul Rally2. În paralel, alte șapte echipaje vor concura în Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice, unde spectacolul e asigurat de modelele superbe aflate la start.

La Raliul Argeșului CATENA – Poweredby Citroën 2023, sunt 9 echipaje care vor concura cu modele de top, de clasa RC2.

Principalii pretendenți la titlul de campion al Raliului Argeșului CATENA – Poweredby Citroën 2023 sunt echipajele formate din Simone Tempestini și Sergiu Itu, care vor concura pe un Porsche 997 RGT, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, dar și ocupanții primului loc pe podium de anul trecut, Andrei Gîrtofan și Doru Vraja. La clasa RC2 vor mai concura Adrian Teslovan și Vajk-ImreCseh, Jean Tatu și Teodor-Gabriel Găină, Bogdan Gheorghiu și Sandor Csikos, Mihai Manole și Marc Banca, Anton Titov și Alexander Spirov, Martin Surilov și Zdravko Zdravkov.

Și Argeșul va avea un reprezentant puternic la start, pilotul piteștean Valentin Porcișteanu, care alături de Dan Dobre pornește cu prima șansă în cadrul clasei RC2N.

Duelul echipelor este unul interesant în 2023, cu trei grupări pregătite să lupte pentru cea mai înaltă treaptă a podiumului: Napoca Rally Academy cu trei echipaje, CB Rally Vest cu trei echipaje, în timp ce Omega Rally Team se aliniază la start cu cinci echipaje. În paralel, în cupele monomarcă vor porni peste 25 de echipaje, un număr impresionant care va genera spectacol datorită condițiilor egale în care sportivii evoluează, mai anunță organizatorii ACS DTO Rally.

IMPORTANT! Programul Raliului Argeșului

Fanii motorsportului din toată țara se vor întâlni la Pitești pentru adrenalină și suspans. Aceștia vor avea parte de spectacol și competiție la maximum. Raliului Argeșului CATENA – Poweredby Citroën 2023 se desfășoară în perioada 26-27 mai pe un total de 9 probe speciale desfășurate pe Transfăgărășan, în Pitești și în apropiere de Câmpulung, echipajele având de parcurs un total de aproape 116 kilometri cronometrați.

Joi, 25 mai, în Piața Primăriei Pitești se va da startul festiv, începând cu ora 19:00. Echipajele vor fi prezentate și vor defila în fața publicului. A doua zi, vineri, 26 mai, vor debuta probele speciale. După shakedownul de la Budeasa, unde se va face încălzirea, după ora 14:40 se va pleca în prima cursă PS 1 – Godeni 1, care va fi urmată de Godeni 2 la 17:05 și de Berevoiești, la ora 20:00.

Sâmbătă, 27 mai, va fi a doua zi a competiției și premierea câștigătorilor. Probele speciale vor avea startul dimineață. La 11:40, PS 5, Lacul Vidraru 1; la 12:23, PS 6: Transfăgărășan; la 15:26, PS 7: Piscul Negru și la 15:44, PS 8: Lacul Vidraru 2 – Power Stage.

Spectatorilor din Pitești le-au fost pregătite momente inedite, cu două superspeciale programate lângă Stadionul „Nicolae Dobrin” atât vineri seară (ora 21:00), cât și sâmbătă (ora 17:30). Festivitatea de premiere se va desfășura la Pitești, de la 20.30.

Raliul Argeșului CATENA – Poweredby Citroën este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.

Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors – importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën, DS și Opel în România.

 

Parteneri: Repsol prin Valtec Premium Lubricants, Ramada, MSS, HidroGaz, New Design Composite

Parteneri media: Kiss FM, Prima Sport, RallyMax.ro și Autorally.ro

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Raliul Argeșului

Ultimele articole