Veste bună pentru elevii din România! Mai mulți bani pentru rechizitele școlare

de | 07.03.2023 20:52 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Veste bună pentru elevii din România! Mai mulți bani pentru rechizitele școlare

Veste bună pentru elevii din România! Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că a fost majorată valoarea pachetelor de rechizite școlare. La fiecare început de an, copiii vor avea asigurate lucrurile de care nu se pot lipsi pentru procesul de învățare.

Astăzi, am semnat ordinul care majorează suma alocată pentru pachetele de rechizite şcolare. Aceasta este doar una dintre măsurile unui plan prin care combatem abandonul şcolar şi ne asigurăm că toţi elevii au parte de educaţia de calitate pe care o merită”, a anunțat Ligia Deca.

Conform ministrului, din anul școlar 2023-2024, valoarea pachetelor de rechizite va fi următoarea:

– 65 de lei/pachet/elev din învăţământul primar, de la 25 de lei/pachet/elev;
– 75 de lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial, de la 35 de lei/pachet/elev.

Bani mai mulți pentru burse

Totodată, bugetul pentru bursele școlare va fi dublat. Vor fi acordate 870.000 de burse, iar cuantumul va fi majorat de la 200 la 450 de lei, bursa de excelenţă olimpică internaţională (I) va fi 1.000 lei/lună, iar bursa de excelenţă olimpică naţională (II) va fi de 700 lei/lună.

Performanţa este susţinută prin măsuri concrete, în noile legi ale educaţiei. Astfel, anual, vor fi acordate peste 870.000 de burse, iar bugetul pentru acestea va fi dublat. Cuantumul burselor de merit va fi majorat de la 200 la 450 de lei, bursa de excelenţă olimpică internaţională (I) va fi 1.000 lei/lună, iar bursa de excelenţă olimpică naţională (II) va fi de 700 lei/lună”, au anunțat reprezentanții PNL.

O altă veste bună primesc elevii din România care obțin rezultate deosebite la olimpiadele naționale ori concursurile internaționale. Aceștia se pot înscrie la liceu, la profilul în cadrul căruia au obținut rezultatele respective, fără să mai fie nevoiți să susțină evaluarea națională ori concurs de admitere.

Mai mult, copiii cu rezultate școlare extrem de bune vor avea posibilitatea de a promova doi ani într-unul singur.

Foto descriptiv playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Amenzi pentru medicii care nu oferă informații despre pacienți

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ligia Deca | Ministrul Educației

Ultimele articole