Veste bună! Noi vouchere pentru acești români

de | 27.03.2023 09:45 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Veste bună! Noi vouchere pentru acești români

Vești bune pentru acești români! Guvernul ar putea acorda noi vouchere pentru alimente, în afara celor de 250 de lei, acordate prin programul Sprijin pentru România.

Este vorba despre o propunere, care prevede ca pensionarii să primească mai multe bonuri pentru alimente. Mai exact, ar urma ca în viitorul apropiat, cupoanele de călătorie pentru anul 2023 să fie preschimbate cu bonuri de alimente.

Deputatul PSD Gabriel Zetea este cel care a transmis ministrului Muncii, Marius Budăi, această propunere în beneficiul pensionarilor.

Alte probleme care preocupă pensionarii și soluțiile care ar putea fi aplicate în cazul lor fac referire la cupoanele de călătorie neutilizate, care ar putea fi compensate cu bonuri valorice pentru alimente, dar și la prețul biletelor de tratament care ar putea include, în costul lor, și transportul în/din stațiune.

Domnule ministru, anual, în România se aruncă peste 2 milioane de tone de mâncare. În acest sens s-ar putea găsi o variantă ca aceste produse să fie comercializate la un preț modic în supermarket-uri sau să fie donate cantinelor sociale, iar beneficiarii să fie cei mai năpăstuiți dintre români”, a transmis Gabriel Zetea, potrivit Antena 3 CNN.

Deputatul precizează că aceste cupoane de călătorie nu sunt folosite de marea majoritate a pensionarilor. De aceea, propune ca, la final de an, contravaloarea acestor tichete să fie compensată cu bonuri valorice pentru alimente.

Când va fi virată cea de-a doua tranșă de 250 de lei

Amintim că săptămâna trecută a fost anunțată data la care vor intra banii pe cardurile sociale oferite de stat, prin programul Sprijin pentru România.

Într-un memorandum aprobat de Guvern, se precizează că cei 250 de lei vor fi acordați între 10-13 aprilie 2023.

Prezentul Memorandum aprobă calendarele de implementare a activităților aferente măsurilor de acordare a tranșei VI a voucherelor sociale în valoare de 250 de lei și de acordare a tichetelor pentru sprijin educațional pe suport electronic”, se precizează în document, conform Ziare.com.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în acest an vor fi virate șase tranșe persoanelor vulnerabile din România. Aproximativ 2,4 milioane de români vor primi acești bani.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere sociale 2023: Anunțul momentului! Data la care intră banii pe carduri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole