Vin banii pentru masa de Paște 2023! Când vor fi încărcate cardurile sociale

de | 03.04.2023 22:30 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Vin banii pentru masa de Paște 2023! Când vor fi încărcate cardurile sociale

Românii vulnerabili așteaptă cu nerăbdare ca voucherele sociale să fie încărcate cu următoarea tranșă de 250 de lei, bani necesari pentru cumpărarea alimentelor pentru masa de Paște în 2023.

Potrivit anuțului ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, cardurile sociale vor fi încărcate în Săptămâna Mare, reprezentând un sprijin pentru români.

Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Prin urmare, cea de-a doua tranșă de 250 de lei urmează să ajungă la fiecare beneficiar înainte de Paște, fiind un ajutor în preajma sărbătorilor. Astfel, pentru a avea bani pentru cumpărăturile necesare din următoarea perioadă.

Într-un memorandum aprobat de Guvern, se precizează că cei 250 de lei vor fi acordați între 10-13 aprilie 2023.

Prezentul Memorandum aprobă calendarele de implementare a activităților aferente măsurilor de acordare a tranșei VI a voucherelor sociale în valoare de 250 de lei și de acordare a tichetelor pentru sprijin educațional pe suport electronic”, se precizează în document, conform Ziare.com.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în acest an vor fi virate șase tranșe persoanelor vulnerabile din România. Aproximativ 2,4 milioane de români vor primi acești bani.

De aceste vouchere pentru alimente beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm promisiunea faţă de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi în acest an, cu o nouă tranşă în luna aprilie.”, a mai spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Cine poate beneficia de voucherele sociale

Cei care primesc banii trebuie să îndeplinească anumite criterii. Mai exact, voucherele sunt acordate pensionarilor cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei. De asemenea, cardurile sociale se adresează și persoanelor care suferă de handicap grav mediu ori accentuat, ale căror venituri nu sunt mai mari de 1.500 de lei.

Și familiile cu minim doi copii în întreținere, cu venituri mai mici ori egale cu 600 lei/lună, pot primi aceste vouchere. Cei fără adăpost, care au ajutor social, sunt și ei eligibili pentru a obține banii.

Totodată, ministrul Marcel Boloș aminește că cetățenii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru achitarea facturilor la energie.

De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă şi nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit şi pentru achiziţionarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanţat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Foto descriptiv Retail-FMCG.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Marcel Boloș: „Noi ajutoare și vouchere pentru români”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole