Veste proastă! Românii vor plăti mai mult pentru impozitele locuințelor

de | 12.06.2022 10:08 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Noi scumpiri se anunță, de această dată vizate fiind impozitele pentru locuințe. Măsura ar putea fi aplicată începând de anul viitor.

Până la finalul lunii demebrie a anului acesta, Guvernul ar urma să facă analiza asumată la Bruxelles, în Planul Național de Redresare și Reziliență. Mai exact, Executivul dorește să acorde șansa ca impozitele pentru prima casă să fie mărite de către autoritățile locale la coeficientul maxim.

De asemenea, în ceea ce privește cea de-a doua casă, Guvernul vrea să stabilească un plafon, iar dacă este depășit, impozitul să fie majorat.

Și în cazul celei de-a treia case va fi introdus un nou plafon, care, depășit, va atrage un impozit și mai mare.

2023 va fi un an de criză, asta este absolut sigur. În anii de criză nu se fac astfel de modificări de impozite, dar dacă este cuprins în PNRR, nu avem ce face, va trebui să îl aplicăm.

În teorie ar trebui ca la nivel local să se obțină mai mulți bani. Trebuie să spunem foarte clar că taxele și impozitele locale au fost stabilite la un nivel foarte mic, ceea ce a făcut ca organizațiile care lucrează la nivel local să aibă mari dificultăți bugetare.

Impozitele și taxele care s-au mărit și vreau să vă dau exemplu taxele pentru locurile de parcare, care s-au mărit cam de 10-12 ori, deci plafonul acela nu știu cum funcționează, dar trebuie să treacă prin niște examenele ale consiliilor locale care nu știu dacă au trecut sau nu, pentru că cel puțin la nivelul Bucureștiului taxele diferă foarte mult de la un sector la altul chiar dacă au crescut foarte mult”, a transmis Mircea Cosea, profesor de economie, la Antena 3.

Foto credit: Vitacost.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Reguli noi la examenul auto! Veste mult așteptată de argeșeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: