Reguli noi la examenul auto! Veste mult așteptată de argeșeni

de | 11.06.2022 22:40 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Un proiect de lege are în vedere modificarea ordonanței de siguranță rutieră. Acesta prevede ca perioada de așteptare între proba teoretică și proba practică să fie redusă, veste care cu siguranță va bucura cursanții școlilor de șoferi din Argeș.

Mai exact, potrivit acestui proiect, elevii vor putea da probele practice din orice județ al țării, indiferent de domiciliul lor.

Găsim județe unde dai examenul după ce te-ai înscris undeva la 6 luni. Cum reducem? Avem modelul pașapoartelor. Dacă în județul meu locurile sunt ocupate, mă duc într-un județ limitrof”, a transmis pentru Digi24 Cristian Ichim, inițiatorul proiectului, făcând referire, cel mai probabil, la situația din județul Argeș.

Totodată, proiectul propune ca instructorul auto să participe la examen, adică să fie în mașină, alături de elev și examinator. Această măsură se aplică în cele mai multe țări din Uniunea Europeană.

Avem modele care funcționează în Occident, la rândul lor, țările din UE și-au adaptat treptat modul de examinare. În același timp, instructorii auto își pot îmbunătăți pregătirea fiind parte a examinării”, a adăugat Cristian Ichim.

În România, rata de promovare a examenului auto este de numai 35 %, potrivit sursei citate.

Foto credit Adevărul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenționare MAE pentru românii care merg în Bulgaria și Grecia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Permise Pitești