Veste proastă! Șoferii vor lua amenzi și de la polițiștii care stau la ghișeele pentru permise

de | 10.01.2023 09:40 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Veste proastă pentru șoferi! Codul Rutier va fi schimbat și potrivit proiectului lansar în dezbatere publică de către Ministerul de Interne vor fi făcute modificări importante.

Printre acestea se numără și dreptul polițiștilor care lucrează la ghișeele direcțiilor pentru permise să dea amenzi. De exemplu dacă uhn ofițer constată o anumită neregulă, precum deținerea simultană a două permise de conducere, unul în România și altul emis în altă țară, polițistul poate aplica o amendă care ajunge și la peste 2.000 de lei.

Totodată, printre noile prevederi se află și înființarea unui registru unic pentru mopede și utilaje agricole, care, la ora actuală, sunt înregistrate la primăriile din țară.

S-a constatat că, în cazul unor incidente în care e nevoie să fie identificat urgent proprietarul unui astfel de autovehicul, lucrurile erau îngreunate, fiind necesară o corespondență cu primăriile. După preluarea bazelor de date, accesul la aceste informații va fi imediat”, a transmis comisarul șef Marius Petreche, șef al serviciului de examinări al DRPCIV, potrivit Știrile Pro tv.

Totodată, examenul pentru obținerea permiselor de conducere din categoria A ar putea fi filmat, așa cum se întâmplă și la celelalte categorii.

Prevederile se află în dezbatere publică până la data de 15 ianuarie, iar ulterior, Guvernul ar putea adopta modificările. Acestea ar putea să intre în vigoare până la finalul lunii ianuarie.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Accident în Mioveni! Mașina a sunat singură la 112

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: