Bani pentru chirie și terapie de recuperare

de | 10.01.2023 09:46 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Vești bune pentru persoanele cu dizabilități: pe lângă bani pentru terapia de recuperare, aceștia vor putea primi bani pentru plata chiriei, a asigurării obligatorii sau a utilităților publice, în cazul unei locuințe închiriate din mediul privat. Deocamdată, trebuie precizat că banii vor fi accesibili doar după ce e stabilită și modalitatea de finanțare a acestor beneficii, precum și condițiile de eligibilitate, termenul legal pentru asta fiind luna iulie.

Legea nr. 7/2023 stabilește că persoanele cu dizabilități vor putea primi bani de la stat pentru terapia de recuperare, în fiecare an, 12 tichete, asta dacă au un handicap grav, sau 6 tichete, dacă au un handicap accentuat, potrivit avocat.netTotodată, persoanele cu dizabilități pot beneficia și de plata chiriei pentru locuințele închiriate din mediul privat sau din fondul de locuințe sociale, plata asigurării împotriva dezastrelor naturale, a serviciilor de utilități publice și a reparațiilor curente. În cazul beneficiului de locuire, cât și în cazul celui de tranziție (pentru prevenirea instituționalizării acesteia sau pentru pregătirea transferului dintr-un centru rezidențial în comunitate, în baza evaluării nevoilor individuale de viață în comunitate ale acesteia – costuri de reparații, lucrări de adaptare a locuinței, etc.), modalitatea de finanțare, precum și condițiile de eligibilitate a beneficiarilor trebuie aprobate, în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a Legii 7/2023, respectiv până pe 8 iulie 2023, prin hotărâri ale Guvernului. Noua lege stabilește că persoanele cu handicap pot beneficia de locuință în cadrul rețelei de locuire incluzivă, în baza evaluării nevoilor individuale de viață.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Românii vor primi ajutoare de până la 10.000 de lei! Cine sunt aceștia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: