Vești bune pentru șoferi! Podul peste Dunăre Tulcea – Brăila se deschide circulației pe 6 iulie

de | 24.06.2023 23:23 | Știri, Eveniment, Național

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, au participat vineri, 23 iunie, la prima traversare rutieră a Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila. Ocazie cu care a fost anunțată oficial și data inaugurării acestuia, respectiv joi, 6 iulie 2023.

În 6 iulie vom putea să dăm în circulaţie pe varianta Măcin, am fost şi până acolo, lucrările sunt în proporţie de aproximativ sută la sută finalizate, mai sunt câteva lucruri de pus la punct”, a spus Grindeanu, aflat în vizită la Podul de la Brăila, potrivit news.ro.

Ministrul transporturilor a adăugat că după ce va fi dat în circulație, vor mai urma lucrări la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

Până la sfârşitul anului va trebui dată în circulaţie şi varianta Jijila şi se va termina şi aceasta, dar următoarele săptămâni după darea în circulaţie vor trebui demontate aceste macarale mari”, a spus ministrul.

Sorin Grindeanu a mai precizat faptul că timp de o lună sau două, traficul va fi restricționat pe timpul nopții, când vor fi efectuate lucrările de demontare a macaralelor. Pe timpul zilei, însă, circulația rutieră se va desfășura în condiții normale, iar în week-end, 24 de ore din 24.

Cred că este decizia corectă de a lăsa deschisă circulaţia tot weekendul, fără niciun fel de întrerupere, pentru că şi noi credem că va fi cea mai circulată perioadă şi de asemenea de dimineaţă de la 6.00 până seara la 8.00 – 9.00 să fie deschisă circulaţia, urmând ca pe timpul nopţii să poată să facă aceste lucrări de demontare, aceste lucrări neputând fi făcute sub trafic pentru că ar pune în pericol viaţa celor care folosesc podul”, a menţionat ministrul Transporturilor.

Președintele Horia Teodorescu a declarat că inaugurarea podului va fi un vis care devine realitate.

După 11 ani de luptă și multă muncă, visul meu și al tulcenilor devine realitate! Azi, împreună cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, am fost la prima traversare rutieră a Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila. Mai sunt doar câteva zile până la data de 6 iulie, când podul va fi inaugurat și toți românii îl vor putea traversa. Sunt nespus de bucuros că proiectul meu de suflet va schimba viețile multor oameni. Tulcenii trebuie să fie mândri, pentru că, încă o dată o spun, de aici de la Tulcea a plecat inițiativa, demersurile și mare parte din fondurile necesare construcției acestui pod“, a declarat Horia Teodorescu.

Podul are o lungime  de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

Potrivit Cristian Pistol, şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere,  pentru acest pod suspendat s-au folosit aproximativ 81.000 kilometri de fir de oţel pentru cabluri și 28.000 de tone de fier pentru cele 86 de segmente ale tablierului mecanic

sursă foto Facebook Cristian Pistol

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Revolta lui Prigojin s-a încheiat! Șeful Wagner anunță că oprește marșul spre Moscova

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Sorin Grindeanu

Ultimele articole